Každý hráč má ambice zkusit si to v zahraničí, řekl nadšený gólman Slavie Kolář po výhře v poháru

Fotbalisté pražské Slavie korunovali veleúspěšnou sezonu vítězstvím v Českém poháru. Na trávníku Plzně zvítězili 1:0 gólem Abdallaha Simy a mohou se radovat z mistrovského double. Hrdinou zápasu byl gólman Pražanů Ondřej Kolář, který v prvním poločase dvakrát výrazně podržel svůj tým.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Kolář

Ondřej Kolář | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Gólman Ondřej Kolář vybojoval potřetí s pražskou Slavií vítězství v českém poháru, díky jeho zákrokům získal už jistý ligový mistr ceněný double.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká k možnému odchodu ze Slavie gólman Ondřej Kolář

„Nechal nás v zápase a v podstatě si tím dnešním výkonem řekl o výkon večera,“ pochválil asistent trenéra Slavie Jaroslav Köstl gólmana Koláře, který zlikvidoval velkou šanci Šimona Falty a přesnou ránu Lukáše Kalvacha z přímého kopu.

Hlavně díky němu tak Pražané po změně stran po vyloučení domácího Milana Havla dovedli zápas k vítězství.

„Kdybychom dostali gól, tak bychom se do toho zápasu asi pak dostávali už těžko. Naštěstí se nám podařilo udržet tu nulu vzadu,“ těšilo Ondřeje Koláře, který s Pražany slaví po třetím ligovém titulu po třetí také v českém poháru.

„Vyhrát tři tituly za sebou a ještě mít k tomu tři trofeje z poháru je něco neuvěřitelného, já jsem nadšený a vždycky na to budu vzpomínat,“ říká šestadvacetiletý gólman.

Pro Koláře byl triumf v poháru zároveň možná poslední trofejí v dresu Slavie. Sám přiznává, že je reálně ve hře jeho odchod z Edenu.

„Jsem nadšený, je to tady rodinný, daří se, hrajeme každý rok o trofeje. V tomto směru asi není proč odcházet, ale každý hráč má ambice si to zkusit v zahraničí a jednou se pak podívat do zrcadla a říct si, že pro to udělal maximum a že to vyzkoušel. Určitě jsem tomu otevřený odejít, ale je to na domluvě s trenérem a potažmo Jaroslavem Tvrdíkem,“ dodává zkušený brankář Slavie.

Zranění ho posílilo

Kromě úspěchů si ale Ondřej Kolář v této sezoně prožil i náročné chvíle, když utrpěl těžké zranění hlavy v zápase Evropské ligy na hřišti Glasgow Rangers.

„Paradoxně mě to asi spíš posílilo, protože od té doby mám i menší strach v brance. Říkám si, že když jsem přežil takovou ránu, tak přežiju asi všechno,“ myslí si opora Slavie.

Po zranění ve Skotsku Kolář prakticky netrénuje, pouze hraje zápasy a sbírá trofeje.

„Naštěstí se mi daří, i celému týmu. Ze začátku mi pomohli a pak jsem se do toho lépe dostával,“ pochvaluje si vítěz českého poháru, gólman Slavie Ondřej Kolář.

Vladislav Janouškovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme