Fotbalová Slavia získala druhého nejlepšího střelce ligy, tříletou smlouvu podepsal útočník Jurečka

Kádr fotbalové Slavie posílil útočník Václav Jurečka ze Slovácka. Druhý nejlepší střelec uplynulého ligového ročníku se pražskému celku upsal na tři roky. Český vicemistr o přestupu informoval na svém webu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Jurečka

Václav Jurečka | Zdroj: Profimedia

Sedmadvacetiletý Jurečka nasázel v minulé ligové sezoně v dresu Slovácka 17 branek a pomohl tak klubu z Uherského Hradiště ke čtvrtému místu v nejvyšší soutěži a následně i zisku domácího poháru.

Fotbalovou reprezentaci čeká baráž bez Schicka. Zraněného útočníka nahradil v nominaci Jurečka

Číst článek

Klubovými úspěchy si pak univerzální útočník vysloužil i pozvánku do národního týmu, ve kterém si premiéru odbyl během přátelského utkání ve Walesu. Ve čtvrtek pak v Lize národů v zápase se Švýcarskem nastoupil jako střídající hráč ke svému druhému zápasu.

„Slavii u nás vnímám jako největší klub. Smlouvu beru jako odměnu za životní sezonu, čekal jsem na ni strašně dlouho,“ uvedl Jurečka na webu Slavie.

„Na své výkony chci navázat, konkurenci samozřejmě vnímám a myslím si, že k fotbalu patří. Bude mě nutit růst a dál se zlepšovat. Strašně se těším na fanoušky,“ řekl sedmadvacetiletý hráč.

V nejvyšší soutěži působil Jurečka zatím v Opavě a následně ve Slovácku. Dohromady v obou klubech odehrál 104 utkání a vstřelil 28 gólů.

Jurečka je druhou letní posilou červenobílých po krajním záložníkovi či obránci Davidu Douděrovi, který přišel z Mladé Boleslavi.

Zájem z Plzně

O Jurečku podle spekulací stála i Plzeň, kde skončil Jean-David Beauguel, který ovládl tabulku ligových střelců. Ve hře bylo i zahraniční angažmá, Jurečka ale nakonec zamířil do Edenu.

„Stalo se to strašně rychle. Přišla Slavia a já jsem neváhal. Jsem rád, že jsem tady a porvu se se Slavií o ty nejvyšší příčky,“ uvedl Jurečka. Těší se na spolupráci s trenérem Jindřichem Trpišovským. „Vysvětloval mi, jaká je situace v týmu a co ode mě bude vyžadovat. Další pokyny určitě ještě přijdou.“

🆕 | Do Slavie míří 27letý reprezentační útočník Václav Jurečka, který naposledy působil ve Slovácku. Druhý nejlepší střelec uplynulého ročníku FORTUNA:LIGY a vítěz MOL Cupu podepsal v Edenu tříletou smlouvu. ✍️

📰 #Jurečka2025 ➡️ slavia.cz/clanek.asp?id=…

08:15 – 04. 06. 2022

12 445

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme