Bohemians porazili Mladou Boleslav 2:1, ztrátu však nedohnali. Skupinu o Evropu ovládli hosté

Fotbalisté Mladé Boleslavi podruhé za sebou ovládli v první lize nadstavbovou skupinu o Evropu a postoupili do kvalifikačního duelu o účast v 2. předkole Evropské ligy, který se odehraje v neděli na hřišti pátého týmu skupiny o titul. Středočeši sice v odvetném utkání finále prohráli 1:2 na stadionu Bohemians 1905, ale úvodní zápas vyhráli 3:0.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Květ z Bohemians a Jaroslav Zelený z Boleslavi.

Roman Květ z Bohemians a Jaroslav Zelený z Boleslavi. | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

„Klokani“ se ujali vedení zásluhou Davida Puškáče, ale do poločasu srovnal Jiří Klíma. Po změně stran vrátil vedení na stranu domácích Josef Jindřišek.

Fotbalová liga se má dohrát. Karviná musí na testy, posunuly se termíny ve skupině o záchranu

Číst článek

Trenér Bohemians Klusáček udělal oproti úvodnímu duelu hned sedm změn v základní sestavě, zatímco kouč Středočechů Weber ponechal totožnou sestavu. „Klokani“ se od začátku hnali za smazáním tříbrankového manka. Ve druhé minutě Hůlkovu tečovanou střelu zpoza vápna Šeda zneškodnil a o chvíli později si poradil s přízemním zakončením Vodháněla, který odehrál 50. ligový zápas.

Na opačné straně se zaskvěl gólman Le Giang, který konečky prstů vytáhl Fulnekovu prudkou střelu z šestnáctky na roh. Poté zase Šeda vyrazil Mosquerovu střelu.

Premiérová trefa

V 19. minutě se domácí dočkali. Puškáč si ve vápně zpracoval Mosquerovu hlavičku, posunul si míč mezi dvěma hostujícími hráči a zakončením v pádu k tyči nedal Šedovi šanci. Puškáč zaznamenal první ligovou trefu za Bohemians. Fanoušci hnali „Klokany“ za druhou brankou, jenže Nečas zblízka napálil jen Šedu.

V 38. minutě Mladá Boleslav srovnala. Janošek přihrál Klímovi, který pohotově vystřelil a s pomocí nechtěné teče domácího beka Bederky překonal Le Gianga. Stylově tak oslavil 50. start v lize. Podle videorozhodčího nepředcházel akci ofsajd.

Vršovický celek musel v tu chvíli vsítit k postupu čtyři branky, ale do konce souboje se mu povedla jen jedna, když se v 54. minutě z přímého kopu z hranice šestnáctky prosadil kapitán Jindřišek. Další gólové šance si ale domácí nevypracovali. Mladá Boleslav nenavázala na předchozí tři ligové výhry.

Přestože Bohemians nepostoupili, v závěrečných minutách si od svých příznivců vysloužili potlesk a oslavné pokřiky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme