Narušilo to regulérnost ligy, stěžoval si trenér Bohemians Klusáček na zrušenou karanténu Slavie

Slavia porazila ve 13. kole Fortuna ligy ve vršovickém derby doma Bohemians 2:1 díky brankám Abdallaha Simy a Lukáše Provoda. Trenér hostí Luděk Klusáček si ale po utkání stěžoval na nepřehlednou situaci ohledně testů na koronavirus v kádru Slavie. Slávisté byli v týdnu v karanténě a přišli o zápas se Zlínem, opakované testy ale nákazu vyvrátily a úřadující mistr mohl v neděli nastoupit. To podle Klusáčka narušilo regulérnost ligy.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Bohemians Luděk Klusáček.

Trenér Bohemians Luděk Klusáček. | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

To, co se dělo v týdnu, narušilo regulérnost ligy. Hodně nás to nažhavilo, bohužel se nám to nepodařilo přetavit ve sportovní výsledek na hřišti,“ říkal po zápase Luděk Klusáček.

Plzeň na Slovácku propadla a prohrála 0:4, Slavia zvládla vršovické derby

Číst článek

Sešívaní nejdřív během týdne museli do karantény a nemohli nastoupit k zápasu se Zlínem, opakované testy ale nákazu vyloučily a pražská hygiena jim karanténu zrušila.  Slávisté tak nakonec proti Bohemians nastoupili, navíc v plné síle.

„Pro mě je to velké téma. Nechápu, jak je možné, že si někdo udělá jedny testy, druhé, pak jde na třetí. Já byl pozitivní, neměl jsem žádné příznaky a bylo mi řečeno, že nemůžu mít další testy. Stejně tak jsme měli hráče, kteří byli pozitivní a nemohli na další testy. A tady se postupuje úplně jinak. To je hrubé narušení regulérnost soutěže,“ řekl Klusáček.

„Slavia tak získala čtyři dny navíc na odpočinek. Dá se to nazvat tak, že využila situace nebo zneužila situace, někdo další může říct, že podvádí. Já nevím. To by měla zhodnotit LFA (Ligová fotbalová asociace). Divím se, že to tak lehce prošlo,“ dodal Klusáček. 

Podle kouče Slavie Jindřicha Trpišovského ale turbulentní změny ohledně karantény výhodou nebyly. 

„Slova trenéra Bohemians nechci komentovat. Jestli si někdo myslí, že jsme získali nějakou výhodu, tak se plete. Týden jsme netrénovali, několik dní nevěděli, jestli jsme své blízké nevystavili nákaze. Rozhodně to pro nás nebylo nic příjemného,“ řekl Trpišovský.

„Budeme jen raádi, když se i LFA připojí k šetření orgánů hygieny a akreditace. Nás to obrovsky poškodilo. Jestli kdokoliv vidí výhodu v tom, že týden netrénujete, chodíte po testech a stresujete se o své rodiny, je blázen,“ dodal na twitteru předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme