Ligová asociace trestala Slavii v rozporu s disciplinárním řádem, podmíněné zavření tribun se ruší

Odvolací komise Fotbalové asociace ČR nemohla podle svého předsedy Jana Lega zamítnout odvolání pražské Slavie proti podmíněnému uzavření severní a jižní tribuny na dva zápasy. Lego uvedl, že tresty byly uloženy v rozporu s disciplinárním řádem, a proto je komise musela zrušit.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hra na polovině Chelsea v zápase čtvrtfinále Evropské ligy proti Slavii. Na pozadí prázdné sektory, které uzavřela UEFA kvůli nevhodnému chování fanoušků sešívaných během utkání s Genkem

Uzavřená část tribuny v Edenu. | Foto: Paul Childs | Zdroj: Reuters

„Není možné kombinovat u stejného druhu trestu více samostatných trestů a navíc trest podmíněně odložený a nepodmíněný, jak rozhodla disciplinární komise Ligové fotbalové asociace,“ uvedl Lego v prohlášení.

Fotbalový pohřeb, zhodnotil Trpišovský atmosféru v Edenu. Někteří fanoušci se k lístkům přesto dostali

Číst článek

Červenobílí původně dostali výše uvedený trest souběžně s uzavřením hlediště na zápas s Libercem a pokutou 250 tisíc korun kvůli výtržnostem několika chuligánů v domácím duelu s Olomoucí.

Disciplinární komise následně uložila klubu trest, s nímž předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík od začátku nesouhlasil. Uzavření stadionu a pokutu nakonec mistrovský klub akceptoval a odvolal se pouze proti podmíněnému uzavření severní a jižní tribuny na dva zápasy s účinností do konce roku.

Tvrdík po úterním jednání odvolací komise na twitteru napsal, že odvolací komise zrušila oba podmíněné tresty poté, co jí klub prezentoval rozhodnutí představenstva o nekompromisním postupu proti opakování podobných excesů ze strany jednotlivců včetně zavádění nových technologií.

Odvolaci komise FA CR vyhovela odvolani SK Slavia Praha a zrusila oba podminecne kolektivni tresty. Klub komisi prezentoval rozhodnuti predstavenstva o nekompromisnim postupu proti opakovani podobnych excesu ze strany jednotlivcu vcetne probihajiciho zavadeni novych technologii.

18:02 – 20. 08. 2019

10 526

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme