‚Zoufalost, stydím se za první poločas.‘ Trpišovský si po prohře v Rotterdamu nebral servítky

Do Rotterdamu dorazily stovky fanoušků z Prahy, ale v zápase Konferenční ligy tam neviděli tu Slavii, na kterou jsou zvyklí z domácích utkání. Feyenoord českého mistra v první půli srazil na kolena, a zaslouženě zvítězil 2:1. A trenér Slavie byl pak nebývale kritický.

Rotterdam (Nizozemsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Jindřich Trpišovský

Trenér Jindřich Trpišovský | Foto: Peter Dejong | Zdroj: AP/ČTK

„Katastrofální výkon. Byli jsme hodně slabým sparingpartnerem,“ zaznělo na pozápasové tiskové konferenci.

Slavia druhé utkání v Konferenční lize nezvládla, v Rotterdamu zvítězil 2:1 domácí Feyenoord

Číst článek

V sálech pro tiskové konference Jindřich Trpišovský v posledních letech přitom obvykle zažíval docela příjemné pozápasové chvilky, vždyť Slavia většinou vítězí, a když už na evropské scéně padne, trenér nemá zase tolik důvodů střílet do vlastních řad. Jenže v Rotterdamu byli Pražané jako vyměnění, a úplně jiná tentokrát byla i slova Trpišovského.

„Zoufalost, stydím se za to, co jsme v první půli předvedli, to byl den otevřených dveří. Připadal jsem si tu jako Petr Uličný, který mi jednou říkal, že kdyby ho nedrželi asistenti, tak má vystřídáno v páté minutě,“ řekl trenér Slavie novinářům.

Až tak špatné to se Slavií v první půli bylo. Trpišovský rozhodně měl co říct svým svěřencům, a nebylo by to v příjemném duchu, jenže před čtyřiceti tisícovkami diváků, kteří o sobě pořádně dávali vědět, to prostě nešlo.

Fanoušci Feyenoordu Rotterdam | Foto: Peter Dejong | Zdroj: AP/ČTK

„Byl tu strašný řev a spousta věcí nebylo už na patnáct metrů slyšet. V některých situacích se bojíme hrát. Nepochopím, že jsme byli tak bázliví, hrozně jsme podlehli místnímu prostředí a to mě mrzí,“ řekl Trpišovský.

Jako by se slávistům v souboji s Rotterdamem rozklepala kolena. Teď je potřebují zase zpevnit a dodat si trochu kuráže, protože už v neděli je čeká ligové derby se Spartou. 

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme