Kluž je jako můj druhý domov, říká slávista Stanciu před úvodním zápasem play-off Ligy mistrů

V cestě do vytoužené Ligy mistrů stojí před fotbalisty Slavie jediná překážka - rumunská Kluž. Pro jednoho z Pražanů bude tenhle dvojzápas obzvlášť speciální. Nicolae Stanciu se totiž v úvodním duelu vrací doslova domů.

Kluž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rumunský záložník Nicolae Stanciu v dresu Slavie

Rumunský záložník Nicolae Stanciu v dresu Slavie | Foto: Martin Malý | Zdroj: SK Slavia Praha

„Kluž je jako můj druhý domov, protože místo, kde jsem se narodil, se nachází blízko Kluže. Město znám velmi dobře. Mám tady i dům. Takže doufám, že mě lidé dobře přijmou,“ říká Nicolae Stanciu před prvním duelem play-off Ligy mistrů v rumunské Kluži. Povědomé pro šestadvacetiletého záložníka bude nejen prostředí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kluž je jako můj druhý domov, říká slávista Stanciu před úvodním zápasem play-off Ligy mistrů

„Některé hráče znám velmi dobře, protože jsou to mí spoluhráči z rumunské reprezentace. Třeba Deac, Tucudean nebo Hoban, který byl v reprezentaci dříve. Velmi dobrý hráč je také Paun,“ dodává Stanciu.

Funguje to ale samozřejmě i naopak. Stanciua znají velmi dobře i fotbalisté Kluže. Také naprostá většina lidí, které v těchto dnech potkáte ve městě, ví, o kom je řeč. 

„Bude hrát zítra za Slavii Praha,“ říká jeden z místních Radiožurnálu. „Je to bývalý hráč FCSB,“ dodává další.

A nejen proto se Stanciu v Kluži jako jediný z hráčů Slavie cítí jako doma, a přestože bude tentokrát v dresu soupeře, může se těšit na podporu v hledišti.

Před 90 lety vysílal rozhlas první přenos fotbalového utkání ze zahraničí. Šlo o zápas Slavie ve Vídni

Číst článek

„Moje rodina přijde, protože můj domov je asi jenom hodinu jízdy od Kluže. Podívat se na zápas dorazí rodina i kamarádi. Mám kamarády také tady v Kluži, protože je to pro mě druhý domov. Jezdím sem tak často, jak jen můžu,“ tvrdí Stanciu před zápasem s mužstvem, které už v kvalifikaci vyřadilo Astanu, Maccabi Tel Aviv a Celtic.

„Já a Alex Baluta jsme byli jediní, kdo tvrdili, že pojedeme do Kluže, protože každý čekal, že postoupí Celtic. Říkal jsem to klukům už předtím, než hráli proti Celticu. Očekávám velmi náročný zápas a myslím, že šance jsou vyrovnané. Jsme velmi silné mužstvo a já našemu týmu věřím. V tuhle chvíli ale nemůžeme podcenit žádného soupeře, protože Kluž už vyřadila tři velmi dobré týmy. Šance jsou 50 na 50,“ říká Stanciu.

Úvodní duel play-off Ligy mistrů začne v Kluži v úterý ve 21.00. Radiožurnál ho odvysílá v přímém přenosu, iROZHLAS.cz nabídne textový online.

Tomáš Petr, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme