Slavia je posledním čtvrtfinalistou MOL Cupu, v domácím zápase otočila skóre se Zlínem

Fotbalisté pražské Slavie v rámci dohrávky domácího poháru porazili Zlín 2:1 a postupují do čtvrtfinále. Vítězství se nerodilo lehce, Moravané totiž šli v Edenu rychle do vedení. Slávisté ale dokázali skóre otočit díky gólům Filipa Horského a Madse Emila Madsena.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ubong Ekpai ze Slavie v souboji se zlínským Cheickem Condem

Ubong Ekpai ze Slavie v souboji se zlínským Cheickem Condem | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Zlín v posledním ligovém kole přerušil čtyřzápasovou sérii bez výhry díky zisku tří bodů proti Karviné, Slavia zase o víkendu doma zvítězila s 2:0 s Mladou Boleslaví. 

Pražané nastoupili v sestavě plné náhradníků, domácí debut v základní sestavě si připsali dánský záložník Mads Emil Madsen nebo osmnáctiletý Filip Horský.

Obě pražská S čeká na jaře v evropských pohárech peklo. Partizan i Fenerbahce mají bouřlivé fanoušky

Číst článek

Zápas začal překvapivým zásahem Zlína. Slávistický stoper Aiham Ousou hned v 2. minutě zkazil rozehrávku a následným pomalým návratem do obrany vyzval k zakončení Davida Tkáče, který po zemi zakončil přes zkoprnělého brankáře Aleše Mandouse.

Jednobrankový náskok ale Zlínu nevydržel dlouho. V 9. minutě si ve vápně výborně navedl míč Daniel Samek a před brankou našel dalšího mladíka Horského, který už měl na malém vápně jednoduchou práci - 1:1.

Slávisté ale nepřesvědčovali, další chyba obrany vyústila v zákrok Mandouse proti střele Tomáše Poznara. Domácí navíc mohli jít do deseti, úprk Rudolfa Reitera nedovoleně zastavil Ubong Ekpai, za což měl zřejmě vidět červenou kartu, rozhodčí ale nepískl ani faul. V závěru půle se opět ozvali „sešívaní“, Madsenova hlavička olízla tyčku.

V 53. už se ale letní posila Pražanů prosadila. V malém vápně Zlína nastal po útočných výpadech Slavie zmatek, který ukončil střelou levačkou právě Madsen - 2:1. 

Hra ve druhém dějství nenabídla příliš zajímavých akcí nebo gólových šancí, ani když se na hřiště dostali hráči jako Nicoale Stanciu, Lukáš Masoupust nebo Jan Kuchta. Až v závěrečných minutách se řítil na bránu další střídající útočník Peter Olayinka, po souboji s brankářem Janem Šiškou se ochotně zřítil k zemi a odpískanou penaltu sám proměnil.

Slavia tak Zlín porazila 3:1 a stala se posledním čtvrtfinalistou MOL Cupu. V této fázi poháru tak doplní Bohemians, Hradec Králové, Olomouc, Spartu, Jablonec, Slovácko a Mladou Boleslav.

Slavia Praha - Fastav Zlín 3:1 (1:1)

Branky: 9. Horský, 53. Madsen, 90.+1 Olayinka z pen. - 2. Tkáč. Rozhodčí: Petřík - Vodrážka, Novák.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme