Krutá rána pro fotbalovou Slavii. Obránce Hovorka bude týmu chybět minimálně půl roku

Fotbalistům pražské Slavie bude minimálně půl roku chybět obránce David Hovorka. Ten se zranil během nedělního duelu na půdě Viktorie Plzeň, kde sešívaní vyhráli gólem Josefa Hušbauera 1:0. Klub o tom informoval na svých oficiálních stránkách.

Plzeň (Aktualizováno: 15:02 28. 10. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stoper Slavie David Hovorka

Stoper Slavie David Hovorka | Zdroj: Reuters

Hovorka se zranil zhruba po hodině hry a vzápětí musel střídat. Vyšetření v nemocnici prokázalo, že si devětadvacetiletý fotbalista přetrhl zkřížený vaz v koleni a čeká ho operace.

Nikdy předtím jsem tu nevyhrál, usmíval se střelec vítězného gólu v Plzni Josef Hušbauer

Číst článek

„Hned zamířil na vyšetření, která bohužel potvrdila nejhorší možnou variantu - přetržený přední zkřížený vaz v koleni. V pondělí budou vyšetření pokračovat a rozhodne se, kdy a jak podstoupí operaci. Doba rekonvalescence bude bohužel dlouhá,“ uvedl mluvčí Slavie Michal Býček na oficiálních stránkách.

V pondělí odpoledne pak Slavia na svém twitteru doplnila, že Hovorka se operaci podrobí v úterý a že doba rekonvalescence je odhadována na šest až osm měsíců.

Slavia v Plzni nakonec i bez zraněného Hovorky zvítězila 1:0 a na prvním místě tabulky navýšila svůj náskok už na devět bodů.

Zraněný David Hovorka podstoupí v úterý operační zákrok přetrženého předního zkříženého vazu. Od čtvrtka nastoupí na rehabilitační oddělení ÚVN ve Střešovicích. Doba rekonvalescence se odhaduje na 6 až 8 měsíců. Gadži, držíme palce a jsme s tebou! #spolujsmesilnejsi

14:06 – 28. 10. 2019

7 349

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme