Slavia se proti uzavření části stadionu pro zápas s Chelsea neodvolá, žádá ale o odklad trestu

Fotbalová Slavia se nebude odvolávat proti trestu, kterým UEFA uzavřela část hlediště stadionu v Edenu. Vedení pražského klubu ale požádalo Evropskou fotbalovou Unii o odklad trestu, aby se netýkal zápasu s Chelsea.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Slavie.

Fanoušci Slavie | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

„Slavia dnes obdržela zdůvodnění trestu za Genk. Vzhledem k tomu, že o odvolání by nebylo rozhodnuto do dne zápasu a současně by nemělo podle právníků šanci na úspěch, klub žádá UEFA jen o odklad trestu,“ napsal šéf Slavie Praha Jaroslav Tvrdík na svůj twitterový účet.

‚Sorry, ale hrajete se Slavií.‘ Sparta na twitteru opravuje kolegy z Chelsea

Číst článek

Fotbalová Slavia byla potrestána uzavřením části severní tribuny stadionu, kde je „kotel“ Slavie, za chování fanoušků v dřívějším zápase proti Genku. Jde přibližně o dva tisíce míst. 

Část stadionu měla zůstat prázdná při prvním zápase čtvrtfinále Evropské ligy proti Chelsea, tomu se chce vedení pražského klubu vyhnout i proto, že ještě před zveřejněním trestu stadion kompletně vyprodalo.

„Jedním z důvodů je, že nebyla žádná indikace o trestu před zahájením prodeje,“ argumentuje Jaroslav Tvrdík a dodává, že dostal přislíbeno, že bude o žádosti rozhodnuto co nejdřív. 

„Stále věříme tomu, že si tento svátek fotbalu užijeme ve slavnostní atmosféře plného stadionu. Na vrácení peněz je času dost,“ nastínil možné řešení, kdyby žádost nevyšla.

Zápas s Chelsea se v Edenu odehraje ve čtvrtek 11. dubna od 21 hodin, odveta je naplánována přesně o týden později do Londýna.

Mame prislib, ze o zadosti o odklad trestu se rozhodne co nejdrive. Stale verime tomu, ze si tento svatek fotbalu uzijeme ve slavnostni atmosfere plneho stadionu. Na vraceni penez je casu dost, nadeje umira posledni. Moc bych si ale pral, abychom podobnou situaci resili naposledy

16:44 – 02. 04. 2019

8 284

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme