Slavii opět srazila chyba brankáře. ‚Střetly se mi myšlenky, chtěl bych se omluvit,‘ smutnil Mandous

Fotbalisté Slavie si semifinále Evropské konferenční ligy nezahrají. Vypadli s Feyenoordem, kterému doma v Edenu podlehli 1:3. Velký podíl na tom měla hrubá chyba brankáře Aleše Mandouse při druhém gólu. „Bylo to všechno špatně. Chtěl bych se za chybu omluvit všem klukům, bohužel jsem je potopil,“ kál se v rozhovoru pro Radiožurnál smolař utkání Mandous.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Smutnící Aleš Mandous při děkovačce slávistických fanoušků

Smutnící Aleš Mandous při děkovačce slávistických fanoušků | Foto: David W. Černý | Zdroj: Reuters

„Věděl jsem, že tam je běhavý útočník, a tak jsem chtěl nakonec přihrát trochu jinak. Střetly se mi myšlenky a ještě jsem se druhou nohou kopnul do té stojné,“ popsal Aleš Mandous. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Slavii opět srazila chyba brankáře. Poslechněte si, jak hodnotí prohru s Feyenoordem trenér a hráči Slavie

Bylo to všechno špatně. Chtěl bych se za chybu omluvit všem klukům, bohužel jsem je potopil,“ kál se slávistický brankář, kterého se ale zastali spoluhráči.

„Všichni za ním stojíme, to se stane,“ utěšoval Ondřej Lingr. „Nespočetněkrát nás zachránil,“ přidal se Ivan Schranz. Nešťastného gólmana podpořili i fanoušci, kteří vyvolávali jeho jméno. 

„Chtěl bych poděkovat fanouškům, jak se zachovali. Moc to pro mě znamená, moc jim děkuju,“ reagoval Mandous.

Fotbalisté Slavie v odvetě prohráli s Feyenoordem 1:3 a Evropská konferenční liga pro ně skončila

Číst článek

Nebylo to na jaře poprvé, kdy Slavii brankáři nepodrželi. Mandous mohl za několik gólů v osmifinále proti Linci, Ondřej Kolář neměl čisté svědomí před týdnem v Rotterdamu. Neškodí jim, že není jasně daná brankářská jednička?

 „Prostě se s tím musí vyrovnat. Na tu porci zápasů dva gólmani být musí. A oni to vědí, v tom problém není. Slavie je momentálně velký klub a konkurence je na každém postu. S tím se tu sžívá každý hráč,“ říká trenér fotbalové Slavie Jindřich Trpišovský, který bude v téhle sezóně vybírat brankáře už jen do ligových zápasů.

Ten nejbližší čeká obhájce ligového titulu v neděli na půdě dvanáctého Jablonce. Dvě kola před koncem základní části drží sešívání jednobodový náskok nad druhou Plzní. Třetí Sparta ztrácí čtyři body.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme