‚Sráží nás, že nedáváme góly.‘ Autor jediné branky do sítě Barcelony Bořil ale věří, že to přijde

V Miláně proti Interu sahali po vítězství a vyrovnané zápasy sehráli i s Dortmundem a Barcelonou. Fotbalisté Slavie v základní skupině Ligy mistrů ostudu rozhodně nedělají, bodově ale za slavnými soupeři zatím zaostávají.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce pražské Slavie Jan Bořil

Obránce pražské Slavie Jan Bořil | Zdroj: Reuters

Ve všech zápasech potrápili velké favority, bodový zisk ale předvedeným výkonům neodpovídá. Fotbalisté Slavie mají po polovině základní skupiny Ligy mistrů na kontě jediný bod a účast v jarní fázi evropských pohárů se jim tak výrazně vzdálila.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Slavie věří, že ve zbývajících zápasech LM získají body. Více v příspěvku Lukáše Michalíka

Radost po gólu zažili slávisté v základní skupině Ligy mistrů letos zatím dvakrát. V Miláně proti Interu z toho byl bod, naposledy po utkání s Barcelonou ale Pražané odjížděli z Edenu s prázdnou, podobně jako po prohře 0:2 s Dortmundem.

„My jsme v dobré náladě a víme, co chceme hrát a na hřišti je to vidět. Chceme si to s každým rozdat na férovku a myslím, že se nám to daří. Jen nás sráží, že nedáváme góly, mrzí bídná produktivita Jana Bořila, autora jediného gólu Slavie do sítě Barcelony.

Zápasy Slavie v LM 2019

17. září: 18:55
Inter Milán - Slavia Praha 1:1
2. října: 18:55
Slavia Praha - Dortmund 0:2
23. října: 21:00
Slavia Praha - Barcelona 1:2
5. listopadu: 18:55
Barcelona - Slavia Praha
27. listopadu: 21:00
Slavia Praha - Inter Milán
10. prosince: 21:00
Dortmund - Slavia Praha

Herně sešívání ani v jednom zápase nepropadli, naopak, i se slavnými soupeři dokázali držet krok. V tabulce své skupiny jsou přesto s jedním bodem poslední a na třetí Inter, který naposledy porazil Dortmund, ztrácejí tři body.

Trochu toho fotbalového štěstí...

„Inter vyhrál a tak nám to třetí místo zkomplikovali, ale my máme před sebou ještě tři zápasy a se všemi jsme hráli vyrovnaný boj. Já věřím, že s nimi budeme hrát pořád stejně aktivně a je potřeba, aby se to už přiklonilo na naší stranu,“ řekl pro Radiožurnál kapitán Slavie Tomáš Souček. Moc dobře ví, že tým v dalších duelech s evropskými velkokluby potřebuje i víc štěstí.

I když situace ve skupině pro Pražany není vůbec příznivá, jejich cíl se ani do zbývajících zápasů v Lize mistrů nemění. „My každopádně chceme třetí místo, abychom postoupili do jarní části Evropské ligy. Alfou omegou je doma porazit Inter. S Dortmundem a Barcelonou budeme hrát u nich a bude to nesmírně těžké, protože doma hrají velice dobře, ale když budeme hrát takhle, tak věřím, že urveme nějaký bod,“ doufá Jan Bořil, že slávisté bodový zisk ve skupině Ligy mistrů v dalších zápasech dokážou navýšit. Nejbližší duel ve slavné soutěži odehrají Pražané 5. listopadu, kdy se na Nou Campu utkají s Barcelonou.

Lukáš Michalík, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme