Slavia se předčasně vrací ze soustředění před ligou, v týmu má jednoho nakaženého koronavirem

Fotbalisté Slavie Praha se předčasně vrací z předsezonního soustředění v Rakousku. Důvodem je koronavirová nákaza u blíže nespecifikovaného hráče. Ten zamíří po návratu do Česka do karantény. Na twitteru to uvedl šéf klubu Jaroslav Tvrdík, informaci následně potvrdil i klubový web.

Praha (Aktualizováno: 12:58 11. 8. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavie Praha na tréninku

Fotbalisté Slavie Praha na tréninku | Zdroj: Profimedia

Pozitivní nález odhalily testy, kterým se tým Slavie podrobil v pondělí. „Následný postup v návaznosti na pozitivní nález jsme jako klub konzultovali s Hygienickou stanicí hl. města Prahy, která nařídila hráči s pozitivním nálezem domácí karanténu a zbytku mužstva doporučila návrat do České republiky,“ uvedl na klubovém webu mluvčí Michal Býček.

Atlético může odcestovat do dějiště Ligy mistrů, další testy na koronavirus byly negativní

Číst článek

Slavia proto soustředění v Laa an der Thaya předčasně ukončila, což pro ni znamená komplikaci před blížícím se startem nové sezony první ligy.

Ta pro obhájce titulu začne už příští týden v neděli 23. srpna na hřišti Českých Budějovic. V předkole Ligy mistrů se má Slavia představit až v polovině září.

Pražané v Rakousku stihli odehrát dva přípravné zápasy, nejprve si poradili 5:0 se St. Pöltenem a poté porazili 3:1 Fehérvár.

Kvůli nákaze přišla Slavia o oba zbývající duely. Dnes měla nastoupit proti Štýrskému Hradci a v pátek v generálce na ligu proti Austrii Vídeň.

Pro Slavii jde o druhý případ nákazy v klubu. V květnu před obnovením první ligy po přestávce zaviněné pandemií byl koronavirus objeven u jednoho z fotbalistů širšího kádru. Celek z Edenu kvůli tomu tehdy zrušil přípravný duel s Jihlavou a tým strávil dva dny v karanténě.

wei, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme