Fotbalisté Slavie se mohou vrátit ke společnému tréninku. Kontrolní testy koronavirus neodhalily

Fotbalisté Slavie Praha, v jejichž kádru se objevil jeden případ nemoci covid-19, se mohou vrátit do společného tréninku. Kontrolní testy na nový koronavirus u dalších hráčů a realizačního týmu byly negativní. Na sociální síti o tom informoval šéf ligového lídra a mistra Jaroslav Tvrdík.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slávisté přerušili přípravu na obnovenou sezonu v úterý, kdy první vlna testů odhalila jednoho nakaženého hráče. Pražané byli z preventivních důvodů v klidovém režimu. V pátek dopoledne všichni zbylí hráči i členové realizačního týmu absolvovali přetestování, které dopadlo dobře.

Fotbalová liga může začít. Hráči Teplic i Liberce prošli druhým kolem testů na koronavirus

Číst článek

„Hráči a realizační tým Slavie mají negativní test na covid-19 a od 18:00 se souhlasem pražských hygieniků obnoví tréninkový proces,“ napsal na twitteru Tvrdík.

Další test v úterý

V pondělí by podle jeho dřívějšího vyjádření měli slávisté podstoupit další test a pokud znovu neodhalí jiné nakažené, bude tým připraven v úterý vstoupit do restartované sezony. Pražané se na úvod představí v Mladé Boleslavi. I středočeský klub oznámil jeden případ nákazy, ale úterní kontrolní test v týmu další nemocné neobjevil.

Identitu pozitivně testovaných Ligová fotbalová asociace, kluby ani hygienické stanice neoznamují. LFA informovala, že od pátku do pondělí bylo na koronavirus otestováno 1442 osob z 32 klubů první a druhé ligy. Pozitivní případy byly dva, mladoboleslavský hráč stejně jako nakažený slávista neměl příznaky covidu-19.

Kluby první a druhé ligy musejí před obnoveným začátkem soutěže absolvovat dva testy v rozmezí pěti až šesti dnů. Výsledky druhého testu musejí být k dispozici 24 hodin před úvodním zápasem. Třetí test hráči a realizační týmy všech klubů podstoupí mezi základní částí a nadstavbou.

Sezona byla kvůli pandemii přerušena před polovinou března a znovu se rozběhne po více než dvouměsíční pauze sobotní dohrávkou 23. ligového kola mezi Teplicemi a Libercem. Zápasy 25. kola nejvyšší soutěže se mají hrát v úterý a ve středu. Slavia vede tabulku o osm bodů před Plzní.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme