Obránce Takács o Lize mistrů v Dortmundu. ‚Splnil se mi sen, když jsem tu znělku slyšel,‘ vyprávěl

Fotbalisté Slavie se rozloučili s Ligou mistrů porážkou 1:2 v Dortmundu. I přes prohru a konec v pohárové Evropě budou někteří hráči Pražanů na zápas v Německu dlouho vzpomínat. Mezi nimi obránce Ladislav Takács, který si na vestfálském stadionu odbyl v milionářské soutěži premiéru v základní sestavě.

Tento článek je více než rok starý.

Dortmund Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Slavie Praha Ladislav Takács

Obránce Slavie Praha Ladislav Takács | Zdroj: Profimedia

Při zranění Davida Hovorky fotbalisté Slavie stále hledají ideálního parťáka do stoperské dvojice k Ondřeji Kúdelovi. V posledním zápase Ligy mistrů v Dortmundu dostal příležitost Ladislav Takács, pro kterého byl duel na stadionu Borussie hodně speciální.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ladislav Takács promluvil o tom, jak se mu hrálo na stadionu Borussie Dortmund

„Když hrála znělka Ligy mistrů, tak jsem se musel smát. Přesně jsem si promítal momenty, kde jsem dříve byl a kde jsem teď. Splnil se mi sen, když jsem tu znělku slyšel a byl u toho na hřišti. Jako malí kluci jsme si z toho dělali legraci a teď jsem tam opravdu byl. Tenhle večer mi kazí jen ten výsledek,“ vyprávěl po zápase Ladislav Takács, který si v Dortmundu splnil jeden z fotbalových snů.

Zatímco v létě nastupoval před poloprázdným stadionem v Mladé Boleslavi, teď si zahrál před pětašedesátitisícovou kulisou. Možná i pod tíhou atmosféry vytáhlý stoper v prvním poločase hrubě chyboval, když po jeho ztrátě běžel Reus sám gólmana Koláře.

„Věřil jsem Kolářovi, ale trochu nervózní jsem byl. Byl to fofr, chtěl jsem si dát ještě dotek a najednou tam byl a pelášil sám na bránu. Ulevilo se mi, když to chytil,“ přiznal Takács, který Kolářovi za chycenou šanci na oko slíbil jablečný džus.

Zápasy Slavie v LM 2019

17. září: 18:55
Inter Milán - Slavia Praha 1:1
2. října: 18:55
Slavia Praha - Dortmund 0:2
23. října: 21:00
Slavia Praha - Barcelona 1:2
5. listopadu: 18:55
Barcelona - Slavia Praha 0:0
27. listopadu: 21:00
Slavia Praha - Inter Milán
10. prosince: 21:00
Dortmund - Slavia Praha

Trpišovský ho chválil

Po zaváhaní z úvodu se třiadvacetiletý fotbalista rozehrál k jistému výkonu. Soupeřovy hvězdy v čele s Reusem nebo Sanchem bránil spolehlivě a potěšil i trenéra Jindřicha Trpišovského.

„Postupem času jeho výkon gradoval a ve druhém poločase hrál skvěle. Když si uvědomíme, proti jakým hráčům stál a v jakých situacích se ocitl. Když stál na chodbě, tak se to s ním celé točilo a říkal, že na hřišti je to všechno rychlejší, než to vypadá v televizi a ze střídačky. Myslím, že to zvládl výborně.“

Tak hodnotil výkon dlouhána s maďarským příjmením kouč Trpišovský. Možná i díky vystoupení v Dortmundu si Takács vyslouží ve Slavii smlouvu, v zimě mu totiž končí hostování a klub z Edenu může uplatnit opci.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme