Zápas s Arsenalem až po výslechu? ‚Pokud se Kúdela vrátí, bude muset na policii,‘ tvrdí Kamarův právník

Pokud obránce fotbalové Slavie Ondřej Kúdela odcestuje do Londýna k utkání s Arsenalem, bude ho možná čekat policejní výslech. Tvrdí to alespoň Aamer Anwar, právník hráče skotských Rangers Glena Kamary. Podle něj si Kúdelu v případě návratu do Británie předvolá policie, aby se vyjádřil k incidentům kolem utkání Evropské ligy v Glasgow. Kamara obvinil Kúdelu z rasismu, Slavia zase podala na finského záložníka trestní oznámení za napadení.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Potyčka během utkání Rangers - Slavia Praha

Potyčka během utkání Rangers - Slavia Praha | Foto: ANDREW MILLIGAN | Zdroj: Reuters

Zatímco disciplinární komise UEFA pravděpodobně bude chtít vyšetřit hektické události během osmifinálové odvety Evropské ligy ještě před začátkem čtvrtfinále, policejní vyšetřování zřejmě potrvá déle.

Rasismus je ve Skotsku velké téma. Koláře a agresivní hru Rangers tady nikdo neřeší, říká Zlámal

Číst článek

„Glen je rád, že se policie začala zabývat rasistickou urážkou, kterou si vyslechl od Kúdely. Předpokládá se, že si skotská policie předvolá Kúdelu k výslechu 8. dubna, kdy přiletí Slavia do Anglie k zápasu proti Arsenalu,“ citovaly Aamera Anwara Sky Sports a The Guardian.

Slavia sehraje v Londýně první duel čtvrtfinálového souboje Evropské ligy s místním Arsenalem 8. dubna, odveta se má hrát v Praze o týden později.

„Neexistuje žádné ospravedlnění pro hluboce urážlivá, provokativní a rasistická slova, ze kterých je Kúdela obviněn,“ tvrdil Kamarův právník. Kúdela nařčení z rasismu odmítá.

Britská policie se rovněž zabývá trestním oznámením, které podalo vedení Slavie prostřednictvím českého velvyslanectví ve Velké Británii. Pražský klub tvrdí, že Kamara zbil Kúdelu pěstmi po zápase v útrobách stadionu Ibrox při setkání obou hráčů a trenérů, které zorganizovala UEFA. Ta měla událost zdokumentovat v zápise o utkání.

„Klub v současné době protokoluje výpovědi hráčů a členů realizačního týmu ve spolupráci s advokátní kanceláří a notářem a v následujících pracovních dnech doplní celé trestní oznámení dalšími relevantními skutečnostmi také ve spolupráci s najatou skotskou advokátní kanceláří,“ uvedla Slavia v nedávném prohlášení.

Události v Glasgow

Policejní vyšetřování je dohrou vyhrocených událostí během a po utkání zápasu Rangers - Slavia na glasgowském stadionu Ibrox, kde pražský tým vyhrál 2:0 a postoupil do dalšího kola.

‚Kúdelovo tvrzení je naprostá lež.‘ Kamara odmítá, že výrok slávistického obránce nebyl rasistický

Číst článek

Během duelu bylo k vidění mnoho ostrých zákroků, zejména ze strany skotského celku. Po jednom z nich musel střídat brankář Ondřej Kolář, který odnesl brutální kop Kemara Roofeho zlomeninou čelní dutiny.

Na konci utkání po dalším tvrdém zákroku na Jana Kuchtu přispěchal Kúdela ke Kamarovi, zakryl si dlaní ústa a cosi mu řekl, čímž vyprovokoval strkanici i s ostatními hráči. Podle Kamary ho slávistický obránce nazval opicí, což Kúdela ihned po zápase popřel.

Událost měla dohru ještě v útrobách stadionu, kde podle pražského klubu Kamara udeřil Kúdelu pěstí do obličeje. Slavia v pondělí uvedla, že pokud se neobjeví nové skutečnosti, nebude až do zveřejnění výsledků šetření incidenty dále komentovat.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme