‚Určitě ne Feyenoord. Bylo by skvělé dostat do Edenu AS Řím,‘ přeje si před losem trenér Slavie Trpišovský

Fotbalisté pražské Slavie podlehli Lincu ve čtvrteční odvetě osmifinále Evropské konferenční ligy 3:4. Přesto se se ale díky výhře 4:1 v úvodním zápasu mohou těšit z postupu. Mezi osmičku nejlepších se navíc v evropských klubových soutěžích dostali potřetí za poslední čtyři sezony.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Jindřich Trpišovský

Trenér Jindřich Trpišovský | Foto: Peter Dejong | Zdroj: AP/ČTK

„Je to úctyhodné, není to náhoda. Stojí za tím úsilí mnoha lidí. Od vedení klubu, realizačního týmu až po skauty. Možná si to neuvědomujeme, ale pro český klub jsou tři čtvrtfinále evropského poháru během posledních čtyř let skvělý úspěch,“ vysvětlil Jindřich Trpišovský, že dlouhodobý úspěch zdaleka není jen ve výkonech na trávníku.

Slavia po přestřelce prohrála odvetu s Lincem, do čtvrtfinále Konferenční ligy ale postoupila

Číst článek

Pražané už v pohárové Evropě dokázali porazit velké kluby jako španělskou Sevillu, německý Leverkusen a v neposlední řadě také anglický Leicester, na který by navíc mohli narazit i v nadcházejícím čtvrtfinále Evropské konferenční ligy.

Přání Jindřicha Trpišovského je ale jiné. „Nechceme Feyenoord, víme jak silný tým to je a teď to dokázal i s Partizanem. Přáli bychom si někoho, s kým jsme ještě nehráli. Bylo by skvělé dostat do Edenu AS Řím, já osobně bych si přál i PSV Eindhoven,“ popsal kouč Slavie.

Boj o koeficient

„Jak říkal trenér, určitě bych si nepřál Feyenoord. Přál bych si AS Řím nebo Basilej. Tam bych se rád podíval,“ navázal na Trpišovského obránce Tomáš Holeš, který v tu chvíli ještě nevěděl, že Basilej vypadla s francouzským Olympiquem Marseille.

Kúdelova kauza je u konce. Reprezentační obránce stáhl odvolání ke sportovní arbitráži v Lausanne

Číst článek

Kromě zmíněných týmů se Slavia může utkat ještě s norským Bodo Glimt, a řeckým PAOKEM Soluň.

Právě PAOK by se jevil jako ideální soupeř hlavně co se týče boje o koeficient. S Řeckem totiž Česko soupeří o 15. místo v žebříčku UEFA zajišťující účast hned pěti týmů v evropských pohárech.

„Dobrý tým, hezký stadion. Na jednu stranu by bylo hezké si to s nimi rozdat, nejsem úplně proti. Koeficient je fakt důležitý, na druhou stranu to máme pořád ve svých rukou,“ dodal někdejší trenér Viktorie Žižkov či Slovanu Liberec.

O dalším soupeři Slavie ve čtvrtfinále Evropské konferenční ligy bude jasno už dnes po losu, který začne ve švýcarském Nyonu v 15 hodin. 

Vojtěch Šilhan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme