Slávistům vynese účast v letošním ročníku Ligy mistrů přes půl miliardy, na rekord Plzně to nestačí

Fotbalové Slavii Praha vynese letošní účast v Lize mistrů přes půl miliardy korun. Nejvýraznější položku vydělal český šampion postupem do základní skupiny, za který UEFA vyplácí 15,25 milionu eur (asi 389 milionů korun). Za loňským rekordem Plzně však červenobílí výrazně zaostali, Západočeši si přišli na přibližně 800 milionů.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ivan Rakitič v souboji s Vladimírem Coufalem

Ivan Rakitič v souboji s Vladimírem Coufalem | Zdroj: Reuters

Za loňským rekordem Plzně však červenobílí výrazně zaostali, Západočeši si přišli na přibližně 800 milionů. Slávisté kromě bonusu za postup do skupiny získali finance za dvě remízy, které v šesti zápasech uhráli. Za bod UEFA vyplácí týmům 900 tisíc eur, Pražané si tedy výsledky na hřišti přišli na zhruba 46 milionů korun.

Zápasy Slavie v LM 2019

17. září: 18:55
Inter Milán - Slavia Praha 1:1
2. října: 18:55
Slavia Praha - Dortmund 0:2
23. října: 21:00
Slavia Praha - Barcelona 1:2
5. listopadu: 18:55
Barcelona - Slavia Praha 0:0
27. listopadu: 21:00
Slavia Praha - Inter Milán
10. prosince: 21:00
Dortmund - Slavia Praha

Mohli získat více, kdyby například hned v prvním duelu skupiny v Miláně nedostali v nastavení vyrovnávací gól na 1:1. Dalších nejméně 28 milionů korun dostanou slávisté v hodnocení klubového koeficientu za posledních deset let.

Tento systém distribuce odměn UEFA měl premiéru v minulé sezoně. Celková částka se dělí na jednotlivé akcie v hodnotě 1,108 milionu eur a Slavia by jako nejhůře umístěný klub měla získat právě jeden díl. Plzeň před rokem násobila tuto částku sedmi.

Další finance vynesl Pražanům prodej vstupenek a také dostanou podíl z prodeje televizních práv. Přesné částky nejsou známy, mělo by jít o několik desítek milionů korun.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme