‚Asi nám moc lidí nevěřilo.‘ Brněnský Šural věnoval vyrovnávací gól do sítě Slavie zesnulému bratrovi

Jméno Šural se vratilo mezi střelce fotbalové ligy. Ke gólům tragicky zesnulého Josefa Šurala přibyla i trefa jeho mladšího bratra a obránce brněnské Zbrojovky Jakuba. Ten skóroval v závěru utkání na Slavii a zajistil tak pro nováčka ligy důležitý bod za remízu 1:1.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaný Stanislav Tecl ze Slavie a vpředu se radují hráči Brna Jakub Šural a Juraj Kotula

Zklamaný Stanislav Tecl ze Slavie a vpředu se radují hráči Brna Jakub Šural a Juraj Kotula | Zdroj: Profimedia

Krátce poté, co Jakub Šural na zadní tyči po rohovém kopu srovnal na 1:1, zamířil oběma ukazováčky vzhůru. Svůj první ligový gól věnoval svému zesnulému bratrovi Josefovi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co řekl po vyrovnávacím gólu do sítě Slavie hráč Brna Jakub Šural

Šuralovu trefu Brnu seslalo samo nebe. Zbrojovka se totiž většinu zápasu v Edenu bránila, a udeřila v 88. minutě z jediného rohu, který v utkání měla.

„Asi nám moc lidí nevěřilo, že bychom tady mohli něco uhrát. Čekali jsme na standardku a z jediné na konci jsme dali gól, takže super,“ radoval se autor branky Šural.

Trest za liknavost

Slavia přitom mohla definitivně rozhodnout už dřív. Po vedoucím zásahu Abdallaha Simy ze 68. minuty měla další šance, v té největší ale selhal Petar Musa.

Kouč Pražanů Jindřich Trpišovský pak vyrovnání bral jako trest za liknavost v zakončení.

Slavia překvapivě ztratila s nováčkem, bod Brnu zařídil Šural. Sparta udolala Teplice, Hejkal skončil

Číst článek

„Myslím, že ten výsledek nás stál ten první poločas a potom neproměněné šance. Soupeř pak hrál na riziko, my jsme šli třikrát sami na bránu a ani jednou to neproměnili. Pak přišel trest v podobě gólu,“ litoval kouč Tprišovský promarněných šancí.

Slavia i po nečekané remíze 1:1 vede tabulku, před rivaly ze Sparty má ale už jen dvoubodový náskok. Brno se naopak přiblížilo pozicím mimo sestupovou zónu.

„Kluci to urvali, ubojovali a uskákali. V závěru jsme se zvedli, byli jsme trpělivý a konečně si pomohli standarkou. Pro nás zlatý bod.“ Říká kouč Zbrojovky Brno Miloslav Machálek.

František Typovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme