Pražské derby s absencemi. Slavia bez alternativ v obraně, Dočkal dohání kondiční manko

V české fotbalové lize je na programu nejočekávanější zápas podzimu. Na letenském stadionu se odehraje jubilejní 300. derby pražských rivalů Sparty a Slavie. Oba týmy před klíčovým soubojem trápí absence některých důležitých hráčů.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Taras Kačaraba a Aiham Ousou (vpravo).

Taras Kačaraba (vlevo) vedla Aihama Ousoua (vpravo) v derby kvůli zranění nenastoupí | Zdroj: Reuters

Fotbalisté Slavie mají v posledních duelech problémy hlavně ve středu obrany. Vedle dlouhodobě zraněného Hovorky kouč Trpišovský ze zdravotních důvodů neměl k dispozici Takácse, Kačarabu ani Kúdelu. Absence několika stoperů tak poznamenala složení i zbytku sestavy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Spartě i Slavii chybí před derby některé opory. Poslechněte si komentáře obou trenérů

„Situace v defenzivě nás stále tíží, protože máme Tomáše Holeše zaparkovaného v obraně a potřebovali bychom ho v záloze. Tam nám chybí ta jeho typologie uprostřed hřiště a navíc, když byl na svém postu, byli jsme ve vzájemných zápasech vždy úspěšní,“ povzdechl si slávistický trenér Jindřich Trpišovský, že vinou personální nouze musí obvyklého záložníka Holeše poslední dobou stavět na stoperu.

Pozitivní může být vývoj stavu Ondřeje Kúdely, který má malou šanci, že v 300. pražském derby nastoupí.

Zatímco v defenzivě realizační tým Slavie v uplynulých zápasech musel improvizovat, v ofenzivě se jeho možnosti pomalu rozšiřují.

Pět a půl roku, čtrnáct zápasů. Slavia jede na Letnou s historickou sérií neporazitelnosti v derby

Číst článek

„Pozitivem byl návrat Plavšiče, ať už zdravotně, nebo protože vydržel i ve slušné sportovní formě celý poločas. Peter Olayinka už se zapojuje do větší zátěže, což je také určitě pozitivum,“ říká trenér Slavie.

Kompletní kádr nemá k dispozici ani sparťanský kouč Pavel Vrba. Zranění do derby nepustí třeba Höjera, Juliše nebo oba Ladislavy Krejčí. Po víc než měsíční vynucené pauze by ale větší minutáž mohl dostat uzdravený kapitán Dočkal, který nastoupil už do závěru čtvrtečního utkání Evropské ligy proti Rangers.

„Sám říkal, že to není úplně stoprocentní, co se týká kondice a připravenosti na utkání. Proto nenastoupil na delší úsek, ale podle mě je jenom otázka času, kdy nám pomůže v mnohem delší části utkání,“ věří sparťanský trenér Pavel Vrba.

Jubilejní třísté derby mezi Spartou a Slavií začne na Letné v 19.00 a Radiožurnál i Radiožurnál Sport ho celé nabídnou v přímém přenosu.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme