Nebyla to jednoduchá situace, popisuje trenér Slavie Trpišovský oslavy titulu před zápasem s Plzní

Fotbalisté pražské Slavie získají třetí mistrovský titul v řadě. Jistotu mají už čtyři kola před koncem nejvyšší domácí soutěže. Díky zaváhání Sparty v Liberci ji dostali ještě před svým zápasem proti Plzni, kterou pak už jako čerství šampioni porazili vysoko 5:1. Přímo ve vršovickém Edenu u toho směly být za dodržení „protikoronavirových“ opatření dvě tisícovky fanoušků.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trrenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský

Trrenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský | Zdroj: Reuters

Poprvé v této sezoně mohl moderátor ohlásit sestavu mistrovské Slavie a také fanoušci často připomínali fotbalistům na trávníku, že jsou potřetí za sebou nejlepší v lize.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak trenér Slavie Jindřich Trpišovský okomentoval třetí ligový titul v řadě

„Nebyla to jednoduchá situace, když tady dvacet minut před zápasem všichni skákali a pak se měli koncentrovat. Na hřišti to ale z hráčů spadlo, vzali jsme to za správný konec a místo oslav ukázali kvalitní akce,“ okomentoval zápas čerstvých šampionů trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

První v historii

Pětačtyřicetiletému kouči se jako prvnímu v samostatné české lize podařilo vyhrát nejvyšší domácí soutěž třikrát za sebou. Něco podobného dokázali jen Emil Seifert ve válečné éře a Jarslav Vejvoda v 60. letech.

„Jsem hrozně šťastnej, ale asi si úplně neuvědomuju, jak výjimečná věc to v českých podmínkách je. Nejvíc si cením toho, že nám odcházeli klíčoví hráči, kteří teď hrajou Premier League. Vždycky to byli lídři a jednu zimu to byli tři kapitáni, ale my jsme se s tím vždycky vyrovnali,“ těší Trpišovského.

„Před zápasem jsme už věděli, že máme jistej titul, a chtěli jsme před vlastními fanoušky ukázat krásnej fotbal. Jsem štastnej, že máme třetí titul v řadě. Když jsem přišel do Slavie, tak to byl můj sen vyhrávat tituly a trofeje, to se mi všechno splnilo,“ dodal Jan Bořil, kapitán čerstvých mistrů.

Pro Slavii teď bude dalším cílem v sezoně vyhrát po titulu i domácí pohár. Už tuto středu ji čeká semifinále Mol Cupu na Letné proti Spartě.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme