Manévry ohledně zápasu Chelsea se Slavií v Edenu. Na pořádek budou dohlížet stovky policistů

Fotbalisté Slavie ve čtvrtek přivítají v Edenu slavnou Chelsea ve čtvrtfinále Evropské ligy. Londýnský klub je ještě větším favoritem na postup, než byla v osmifinále Sevilla, kterou slávisté vyřadili. Praha se proto připravuje na příval fanoušků, kteří se na atraktivní zápas vypravili. V okolí pražského Edenu budou na bezpečí dohlížet stovky policistů.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie ČR (ilustrační foto)

Kvůli zápasu Slavie s Chelsea budou v ulicích Prahy hlídkovat stovky policistů. (Ilustrační foto) | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: Český rozhlas

Policisté budou v ulicích sledovat chování fanoušků před a po čtvrtfinálovém zápase. Podle mluvčího policie Tomáše Hulana budou v terénu stovky policistů, hlavně dopravní, pořádkové a kriminální služby. Nečekají ale nějaké výraznější komplikace.

„My v souvislosti s dnešním fotbalovým utkáním připravujeme a budeme provádět odpovídající standardní bezpečnostní opatření. V tuto chvíli nedisponujeme informacemi o čemkoliv mimořádném či rizikovém. Stejně tak se nedá očekávat žádné omezení plynulosti silniční dopravy v souvislosti s jakýmkoliv pochodem fanoušků, který není plánovaný,“ uvedl Hulan.

Ženy, děti, komplicové i vibrátor. ‚Pyrotechnika se na stadiony vždy nějak dostane,‘ říká člen kotle

Číst článek

Pražané odehrají domácí zápas bez fanoušků na severní tribuně. Prázdných zůstane asi 1900 míst. Disciplinární komise UEFA totiž uzavřela tři sektory na stadionu jako trest za výtržnosti v únorovém zápase s belgickým Genkem. Fanoušci při zápase házeli předměty na hřiště. Zasáhli dokonce rozhodčího a jednou také hráče. Trest si vysloužilo také stání fanoušků na schodech a použití pyrotechniky.

Trest za výtržnosti

Vedení klubu reagovalo s tím, že plánuje založit výbor pro komunikaci s fanoušky. Vedení Slavie je údajně také připravené nainstalovat na stadion moderní kamerový systém, díky kterému bude možné lépe identifikovat výtržníky a pak je i trestat, například zákazem vstupu.

Ochrana fanoušků, nebo neúměrné náklady? Jak policie cvičí zásahy na stadionech

Číst článek

Místostarosta Prahy 10 Filip Humplík z ODS návštěvníkům zápasu doporučuje přijít s dostatečným předstihem. „Parkovací kapacity v okolí stadionu nejsou nafukovací, přestože spolupracujeme se stadionem Slavie, který nám slíbil navýšení parkovací kapacity, tak je pro všechny mnohem výhodnější dorazit městskou hromadnou dopravou,“ doporučil Humplík.

Slavia se představí ve čtvrtfinále pohárů už počtvrté v historii. Pomyslným maximem červenobílých je semifinále Poháru UEFA z roku 1996. Čtvrteční zápas začne v devět hodin večer a je vyprodaný. Odvetu pak sehraje lídr české ligy v Londýně za týden.

sol Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme