Takovou střelu bych měl chytit, litoval chyby brankář Nguyen. Po zápase ho utěšoval Schmeichel

Střela z dvaceti metrů mířila na prostředek branky a všichni na stadionu si mysleli, že ji gólman fotbalistů Slovácka Filip Ngueyn chytí. Brankářovi ale míč proklouzl mezi rukama i nohama až za brankovou čáru. Právě tento moment rozhodl o tom, že tým z Uherského Hradiště podlehl v Evropské konferenční lize francouzskému Nice.

Tento článek je více než rok starý.

Uherské Hradiště Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Nguyen

Filip Nguyen | Foto: Dalibor Glück | Zdroj: ČTK

„Míč těsně přede mnou skočil, ale takovou střelu bych měl chytit do koše, přinejhorším ji vyrazit těsně před sebe. Bohužel jsem si ji ale srazil mezi nohy a než jsem si stihl uvědomit, kde je míč, tak už jsem se pro něj nestihl vrátit,“ nevymlouval se brankář fotbalistů Slovácka Filip Nguyen. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy Filipa Nguyena po utkání s Nice

Po rozhodující chybě při prohře 0:1 s Nice nabídl svůj pohled na klíčový okamžik a vysvětlil, co mohlo osudové zaváhání způsobit.

„Přemýšlel jsem, jak rozehraju, protože jsem věřil, že mi míč zůstane v koši. Takových střel chodí stovky, takže bych tohle měl chytit. A když v takhle důležitém utkání udělám chybu, stojí nás to body.“

Empatický Schmeichel

Smutný moment ale přinesl Nguyenovi i jeden hezký okamžik. Po utkání se za gólmanem Slovácka vydal Kasper Schmeichel, brankář Nice, který v Uherském Hradišti zůstal na lavičce. Dánský reprezentant a vítěz anglické ligy s Leicesterem šel evidentně zdrceného Nguyena podpořit.

„To mě příjemně překvapilo. Snažil se mě povzbudit. Říkal mi, že jsme lidi a že se takové chyby dějí. Není samozřejmost, že za vámi takový gólman po zápase přijde. Určitě mě to povzbudilo,“ pochvaloval si pro Radiožurnál Nguyen.

Po třech zápasech v Evropské konferenční lize je Slovácko se ziskem jediného bodu na posledním místě tabulky skupiny D.

David Nekvinda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme