Plzeň po porážce v Alkmaaru selhala i v Liberci, na severu Čech prohrála 1:4

Fotbalisté Plzně si nespravili chuť po prohře v Alkmaaru a vyřazení ve druhém předkole Ligy mistrů. V Liberci totiž loňský vicemistr ve 2. kole Fortuna ligy prohrál s domácím Slovanem 1:4.

Liberec (Aktualizováno: 18:35 30. 8. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Hromada slaví gól proti Plzni.

Jakub Hromada slaví gól proti Plzni. | Foto: Vít Černý | Zdroj: ČTK

Co napravovat měli i domácí, kteří úvodním ligovém kole prohráli v Olomouci 0:1, když navíc neproměnili penaltu. A proti favorizované Plzni začali nejlépe, jak mohli. Už ve 4. minutě si totiž na dlouhý nákop naběhl Jhon Mosquera, čerstvá posila z Bohemians, a šikovným lobem překonal brankáře Aleše Hrušku.

Uběhlo sotva pár minut a s domácími to vypadalo ještě lépe. Júsuf Hilál převzal míč na kraji vápna a pohotovou ranou se trefil přesně k tyči. A hned vzápětí se Liberci povedla pohledná kombinace ve vápně, na jejímž konci Jakub Hromada zvyšoval už na 3:0.

Západočeši byli jako opaření, ne a ne si vytvořit byť jen náznak nějaké gólové příležitosti. Jako blesk z čistého nebe tak přišla situace z 32. minuty. Mosquera totiž ve vápně zavadil rukou o obličej Lukáše Kalvacha a sudí Franěk po poradě s videem odpískal penaltu pro Plzeň, už třetí v této sezoně. Míč si na postavil Aleše Čermák, který v minulém kole pokutový kop neproměnil, a tentokrát se nemýlil - 3:1.

Snížení hostující hráče nakoplo a byli to oni, kdo kontroloval hru. Vyložené šance ale nepřicházely, a to ani po přestávce. Naopak v 55. minutě důrazní domácí vybojovali míč, který se dostal až k Mosquerovi, který ho nekompromisně z otočky poslal pod břevno.

Pardubice slaví první vítězství po návratu do ligy, Sparta si poradila s Olomoucí

Číst článek

Čtvrtý gól Viktorii zlomil, naopak domácí mohli hned přidat další góly. Nejdřív ale Mosquera sám před brankářem ve skluzu poslal míč po přihrávce Michala Berana těsně vedle. A Michael Rabušic zase v úniku střílel vedle.

Jediná plzeňská šance přišla po zbytečné chybě domácí obrany, Jan Kopic ale ztroskotal na gólmanovi Filipu Nguyenovi. Na druhé straně pak ještě mohl zvýšit v nastavení Kamso Mara, v úniku ale bránu přestřelil.

Liberec tak poprvé od roku 2007 dokázal doma Plzeň porazit a napravil porážku z úvodního kola, naopak Plzeň má před reprezentační přestávkou o čem přemýšlet.

⏱ | Před reprezentační přestávkou jsme podlehli @FC Slovan Liberec 😞

#fcvp #LIBPLZ 4:1

18:23 – 30. 08. 2020

6

2. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 4:1 (3:1)
Branky: 4. a 55. Mosquera, 11. Hilál, 14. Hromada - 34. Čermák z pen. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Flimmel - Rejžek (video). ŽK: Mosquera, Matoušek, Rabušic - Čermák, Mihálik, Havel, Hořava, Hejda, Bucha. Diváci: 2488 (limit 5102 osob na stadionu).

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme