Plzeň před Olympiakosem trápí zdravotní problémy obránců. Naposledy pro zranění střídal Řezník

Fotbalisté Plzně se vítězstvím nad Libercem naladili na úterní duel druhého předkola Ligy mistrů proti řeckému Olympiakosu Pireus. Trenéru Pavlu Vrbovi ale radost ze tří bodů trochu kazí zdravotní problémy obránců.

Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňský Jakub Brabec v souboji s libereckým Jakubem Peškem

Plzeňský Jakub Brabec v souboji s libereckým Jakubem Peškem | Foto: Vít Černý | Zdroj: ČTK

První dva zápasy Plzně v nové sezoně jsou si v mnohém podobné. Ano, jde o body do tabulky, takže nejdůležitější jsou dvě vítězství, pozitivní je i fakt, že Viktoria skvěle zvládla druhé poločasy, ale z čeho nemůže mít trenér Pavel Vrba ani trochu radost, je fakt, že musel dva týdny po sobě odpovídat na dotazy týkající se zranění svých obránců.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plzeň před Olympiakosem trápí zdravotní problémy obránců. Naposledy pro zranění střídal Řezník

„Nevím, jak to vypadá. Ještě neznám výsledky vyšetření z nemocnice,“ říkal po prvním ligovém zápase o šrámech Lukáše Hejdy, a aby toho i s absencí kapitána Romana Hubníka nebylo málo, včera se pro změnu strachoval o Jakuba Brabce, který se v jednu chvíli svíjel v bolestech na trávníku a do toho řeší šrámy Radima Řezníka.

„Velikost toho zranění zatím neznám, bylo to vlastně po dvou soubojích,“ líčil Vrba pro Radiožurnál.

Bohužel se tyhle problémy svým způsobem násobí vzhledem k tomu, že už v úterý čeká Západočechy první zápas 2. předkola Ligy mistrů s Olympiakosem Pireus a boj o milionový postup. Ještě že zatím docela úspěšně lepí tržné rány v plzeňské obraně Luděk Pernica, který navíc naposledy v Liberci vstřelil gól a na ten rozdílový přihrál. Ligovou sezonu přitom začal jen mezi náhradníky.

Fotbalisté Plzně vyhráli i druhý ligový zápas, v Liberci rozhodl Kopic

Číst článek

„Když jste na střídačce a ne v základní sestavě, tak je to psychicky náročné. Já ale nikdy trenérovi nějakou zapšklost nebo uraženost nenaznačoval. Na tréninku jsem vždycky makal a makat budu dál,“ říká Luděk Pernica.

Pernica mluví skoro šeptem, ani známky po euforii po výhře na severu Čech. Ale tohle má tak nějak v povaze, přitom i jemu se jistě ulevilo po zdárném vstupu do sezony, který dodal alespoň trochu klidu, navíc je rázem moc důležitým členem plzeňské sestavy.

„Každý z nových hráčů poznává, že tlak v Plzni je větší než v jiných klubech. Pernica to zvládá dobře,“ dodává trenér Pavel Vrba. Jeho tým teď čeká krátký odpočinek a pak cesta do Řecka ke kvalifikačnímu zápasu o Ligu mistrů.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme