Fotbalisté a sudí na Kypru znásobili volební účast, v drtivé většině volili Jiřího Drahoše

Ve volební místnosti v hlavním městě Kypru Nikósii se oproti prvnímu kolu prezidentské volby více než ztrojnásobila volební účast. Nárůst se dá přičíst třem prvoligovým fotbalovým týmům a rozhodčím, kteří jsou zde na soustředění. Výsledkům jasně vládl Jiří Drahoš.

Nikósie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tepličtí fotbalisté ve volební místnosti v Nikósii

Tepličtí fotbalisté ve volební místnosti v Nikósii | Foto: Martin Kovařík | Zdroj: FK Teplice

„Ani nám není jedno, jaké bude směřování naší země v následujících letech, proto jsem rád, že jsme mohli odvolit na velvyslanectví v Nikósii. Navíc se nám povedlo poskládat program tak, aby nám to nezasáhlo do tréninkového cyklu,“ pochvaloval si pro klubový web trenér teplických fotbalistů Daniel Šmejkal.

Koho volili vaši sousedi? Prohlédněte si nejpodrobnější mapu výsledků 2. kola prezidentské volby

Číst článek

V malé místnosti se vystřídal téměř celý severočeský kádr, v následujících hodinách došlo také na kluby z Mladé Boleslavi, Liberce a také výpravu českých rozhodčích. Výsledky hlasování fotbalistů a sudích jsou jasné, ze 151 odevzdaných hlasů jich 133, tedy 88 %, získal Jiří Drahoš, a 18 (12 %) Miloš Zeman. Jeden hlas byl neplatný.

Prvoligové týmy znásobily na Kypru volební účast. Zatímco v prvním kole dorazilo v Nikósii volit jen 39 Čechů, v rozhodujícím souboji měli v Nikósii více než trojnásobnou účast, pomocí voličských průkazů se zaevidovalo 152 voličů.

Celé volby strávilo na soustředění celkem šest prvoligových týmů. Teplice, Mladá Boleslav a Liberec měly možnost volit v Nikósii, Slavia řešila v Dubaji výjezdy do Abú Zabí individuálně.

Smůlu měli hráči Bohemians a Sigmy Olomouc, v Turecké Antalyi je totiž pouze honorární konzulát, ale volit se zdá pouze na generálních konzulátech a velvyslanectvích, nejbližší volební místnost tak měli klokani a Hanáci 500 kilometrů daleko.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme