Atlético zvládlo dramatický finiš španělské ligy a po sedmi letech slaví zisk titulu

Fotbalisté Atlética Madrid se po pojedenácté v historii stali mistry španělské ligy. První titul od roku 2014 jim zajistila sobotní výhra 2:1 na půdě sestupujícího Valladolidu. Druhému Realu Madrid nebylo nic platné ani vítězství nad Villarrealem a na svého rivala ztrácí v konečné tabulce dva body.

Madrid Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Luis Suárez slaví gól.

Luis Suárez slaví gól. | Foto: Juan Medina | Zdroj: Reuters

Hráči Atlética byli v čele ligy většinu sezony. Velkou měrou se na konečném triumfu podílel útočník Luis Suárez, který přišel před sezonou z Barcelony a s 21 góly se stal nejlepším střelcem týmu. 

Trenér Diego Simeone slaví na lavičce už osmou trofej a během devíti let svého angažmá neskončil v lize hůř než třetí.

V rozhodujícím zápase přitom Atlético prohrávalo, ve druhé půli ale skóre otočili Correa a zmíněný kanonýr Suárez. Pokud by Atlético svůj zápas nezvládlo, mohl titul vybojovat ještě jeho městský rival Real. I ten s Villarrealem prohrával a musel skóre otáčet. Konečná výhra 2:1 už ale nic neřešila.

Třetí za oběma madridskými týmy skončila Barcelona, která na závěr porazila 1:0 poslední Eibar. Účast v Lize mistrů si vybojovala i čtvrtá Sevilla. 

Do Evropské ligy postupují pátý Real Sociedad a šestý Betis Sevilla. Sedmý Villarreal v kvalifikaci zabojuje o účast v nové Konferenční lize. 

Španělská fotbalová liga - 38. kolo:
Eibar - FC Barcelona 0:1 (81. Griezmann), Elche - Bilbao 2:0 (28. Boye, 73. Guti), Huesca - Valencie 0:0, Pamplona - San Sebastian 0:1 (86. vlastní Pérez Juan), Real Madrid - Villarreal 2:1 (87. Benzema, 90.+2 Modrič - 20. Pino), Valladolid - Atlético Madrid 1:2 (18. Plano - 57. Correa, 67. Suárez), Vigo - Betis Sevilla 2:3 (31. Aspas z pen., 49. Méndez - 53. Iglesias, 69. Fekir, 73. Ruiz).

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme