Policie po zápase na Letné zadržela 28 fanoušků Baníku, napadli pořadatele a hasiče

Policisté po nedělním utkání Sparty Praha s Baníkem Ostrava v 6. kole první ligy zadrželi kvůli výtržnostem 28 fanoušků hostujícího týmu. Na letenském stadionu napadli pořadatele a hasiče. Od stánku s občerstvením také podle policie odnesli sudy s pivem, které házeli mezi ostatní diváky. Zraněno je pět pořadatelů a jeden zasahující policista. Uvedla to pražská policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zásah proti fanouškům Baníku.

Zásah proti fanouškům Baníku. | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

„Všichni zadržení byli postupně převezeni na policejní služebnu. V pondělí bychom měli mít nějakou informaci o tom, kolik osob je obviněných,“ uvedla mluvčí.

Fotbalová Sparta díky Haškovým gólům porazila doma Baník 2:0, Plzeň jen remizovala v Teplicích

Číst článek

Zápasy Sparty s Baníkem jsou právě kvůli potyčkám fanoušků považovány za rizikové. Pochod ostravských příznivců na stadion i samotné utkání ale v neděli proběhly bez větších problémů. Výtržnosti začaly až po zápase, který domácí vyhráli 2:0.

„Po ukončení zápasu fanoušci na ochozech napadli hasiče a pořadatelskou službu. Na základě tohoto napadení jsme byli pořadatelem požádáni o součinnost při řešení incidentu,“ řekla mluvčí. Zasáhla proto speciální pořádková jednotka.

Někteří ze zadržených jsou podezřelí z trestného činu, jiní z přestupku. Jeden ze zraněných pořadatelů musel být převezen do nemocnice. Podle některých ostravských fanoušků na sociálních sítích byl ale zákrok policie nepřiměřený.

Doufám, že @FC Baník Ostrava bude zadat vysvětlení o brutálním zásahu @Policie ČR na sektoru, kdy tezkoodenci mlátil obusky i bájné děti na tribunach..
Český fotbal pro fanoušky!

17:24 – 18. 08. 2019

13 80

ČTK, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme