Stanciu přišel na Spartu vyhrávat trofeje. Stramaccioni v Rumunovi vidí náhradu za Rosického

Jednání se táhla týdny, ale Nicolae Stanciu už definitivně patří pražské Spartě. Rekordní nástup v historii českého fotbalu chce získávat trofeje a cena ho nestresuje. Kouč letenských fotbalistů Andrea Stramaccioni jeho pomocí chce nahradit Tomáše Rosického.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nicolae Stanciu na tréninku Sparty

Nicolae Stanciu na tréninku Sparty | Zdroj: AC Sparta Praha

„Nejdůležitější po celou dobu jednání bylo, že jsem cítil opravdový zájem ze strany Sparty. Všichni, se kterými jsem se při jednáních setkal, byli velice příjemní a moc bych si přál, abych splatil důvěru, kterou ve mě Sparta vkládá. A to můžu udělat jedině výkony přímo na hřišti,“ řekl Nicolae Stanciu v rozhovoru pro klubový web.

Sparta potvrdila přestup záložníka Stanciua. Stal se nejdražším fotbalistou v historii české ligy

Číst článek

Prostředí na Spartě rumunský záložník velmi dobře zná. Ještě v dresu Steauy ji před rokem a půl v předkole Ligy mistrů vstřelil tři góly, navíc ho do Prahy lákal krajan Bogdan Vatajelu.

„Od chvíle, kdy se začalo jednat o mém příchodu do Prahy, tak si píšeme a voláme v podstatě denně. Během soustředění ve Španělsku mi pořád psal, kdy už přijedu,“ směje se Stanciu.

Podle informací deníku Sport zaplatí Sparta Anderlechtu Brusel 3,5 milionu eur, v přepočtu 96 milionů korun, tedy ještě o 20 milionů víc, než dala vloni Maccabi Tel Aviv za Tala Ben Chaima.

„Není to pro mě věc, kvůli které bych se měl cítit pod tlakem. Já se budu snažit předvádět, co nejlepší výkony a pomáhat vyhrávat zápasy v dresu Sparty. Všechno ostatní je nepodstatné,“ nestresuje se nejdražší posila v historii českého fotbalu.

Jeho cíl ve Spartě je jasný - trofeje. Všichni hrajeme fotbal, abychom vyhrávali trofeje. Vím, že v této sezóně to bude těžké, protože ztráta na první místo v lize je velká, ale doufám, že se nám podaří ztrátu snížit co nejvíc.“

Trenér Sparty Andrea Stramaccioni o příchod Stanciua z Anderlechtu dlouho stál. Poprvé ho potkal ještě jako mladíka, který v dresu rumunské Vasluje hrál proti Interu Milán.

„Když Zdeněk Ščasný přišel, říkal jsem mu, že musíme nahradit Tomáše Rosického, nebude to lehké, ale chtěl jsem kreativního záložníka. Klub odvedl dobrou práci. Nicolae je rád, že přišel a může s námi spolupracovat. Přivítal jsem ho a jsem si jistý, že nám pomůže,“ vysvětluje trenér komunikaci s novým sportovním ředitelem Sparty.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme