Policie dopadla muže, který na Letné pyrotechnikou zranil ženu. Hrozí mu deset let vězení

Až deset let za mřížemi hrozí muži za zranění ženy pyrotechnikou při sobotním utkání fotbalové ligy mezi pražskou Spartou a Plzní (4:0). Policie ho obvinila z pokusu o těžké ublížení na zdraví. Policie to v neděli oznámila na twitteru.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Celkem zaznamenali policisté při sobotním zápase 21 přestupků a dva trestné činy, řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk. Oba trestné činy souvisely s házením pyrotechniky, vedle ublížení na zdraví šlo o trestný čin výtržnictví.

„Muž, který včera na fotbalovém zápase Sparta - Plzeň ze sektoru hostí hodil mezi diváky pyrotechniku a zranil tím jednu ženu, byl zadržen. Kriminalisté s ním zahájili trestní stíhání pro trestný čin těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu,“ sdělil v neděli mluvčí policie.

Výtržnosti plzeňských fanoušků: policie jim vyklidila sektor, pyrotechnika zranila několik diváků

Číst článek

Pyrotechnika zranila v sobotu na Letné několik diváků. Policie kvůli tomu v 82. minutě zápasu začala sektor fanoušků Plzně vyklízet a utkání na více než deset minut přerušila.

Podle mluvčího Daňka byl zásah nutný proto, že hostující fanoušci nereagovali na výzvy policie a bylo vážně ohroženo zdraví lidí. „Policie vyklizením sektoru zamezila případným dalším zraněním,“ uvedl.

Zamezení vstupu? 

Událostí se bude zabývat i disciplinární komise Ligové fotbalové asociace.

Sparta v neděli uvedla, že spolupracuje s policií na vyšetření všech incidentů ze sobotního utkání. „Je pro nás mimořádně důležité, aby byli všichni výtržníci důsledně potrestáni, a uděláme pro to maximum. Společným cílem musí být, aby byl všem agresorům do budoucna zamezen vstup na fotbal,“ stojí v prohlášení letenského klubu.

„Zásadně se distancujeme od podobných aktů agrese mezi diváky na stadionech, což se netýká jen tohoto utkání. V případě použití pyrotechniky to považujeme za zvlášť nebezpečné a nepřijatelné,“ uvedl už v sobotu mluvčí Viktorie Plzeň Ondřej Lípa.

Společným cílem musí být, aby byl všem agresorům do budoucna zamezen vstup na fotbal! #acsparta

10:51 – 10. 03. 2019

8 127

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme