Výtržnosti plzeňských fanoušků: policie jim vyklidila sektor, pyrotechnika zranila několik diváků

Během zápasu 24. kola první fotbalové ligy mezi Spartou Praha a Plzní poranila pyrotechnika ze sektoru hostujících fanoušků několik diváků. Policie kvůli tomu v 82. minutě začala vyklízet kotel příznivců Viktorie a utkání na více než deset minut přerušila.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie v sektoru plzeňských fanoušků na Letné.

Policie v sektoru plzeňských fanoušků na Letné. | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Zásah v hostujícím sektoru odstartoval za stavu 3:0 pro letenský celek. Policie na Letné plzeňské fanoušky, kteří používali pyrotechniku, opakovaně vyzývala, aby svá místa opustili.

Sparta deklasovala Plzeň 4:0 a snížila její náskok. Hostující fanoušky musela pacifikovat policie

Číst článek

Poté nastoupili těžkooděnci a postupně všechny diváky ze sektoru hostů odvedli. Podle mluvčího policie Jana Daňka bylo pyrotechnikou zraněno několik diváků.

Dodal také, že k vyklizení sektoru došlo proto, že hostující fanoušci nereagovali na výzvy policie a bylo vážně ohroženo zdraví lidí. „Policie vyklizením sektoru zamezila případným dalším zraněním,“ uvedl Daněk.

Hráči obou týmů odešli na pokyn rozhodčího do kabin a vrátili se po více než deseti minutách. Sparta ve šlágru zvítězila 4:0 a stáhla manko na druhou Plzeň na osm bodů.

„O tom přerušení utkání nerozhoduje ani klub, ani rozhodčí, ani nikdo ze zástupců LFA. Rozhoduje o tom policie. Všichni se řídili jejími pokyny,“ řekl na tiskové konferenci sparťanský tiskový mluvčí Ondřej Kasík.

Bohemians vyhráli v Karviné 3:0, Zlín porazil Duklu díky penaltě v šesté minutě nastavení

Číst článek

„Nemáme ještě ucelené informace. Budeme mít schůzku jak se zástupci Sparty, tak se zástupci policie. Budeme získávat konkrétní informace. Snažili jsme se tu situaci sledovat, ale momentálně nevíme přesně, co se tam odehrávalo,“ uvedl tiskový mluvčí Viktorie Plzeň Ondřej Lípa.

„Zásadně se distancujeme od podobných aktů agrese mezi diváky na stadionech, což se netýká jen tohoto utkání. V případě použití pyrotechniky to považujeme za zvlášť nebezpečné a nepřijatelné. Pokud došlo k jakékoliv újmě na zdraví, tak toho samozřejmě litujeme a věříme, že zranění budou v pořádku,“ dodal Lípa.

Incidentem se bude zabývat i disciplinární komise LFA. „V tuto chvíli jsou jakékoliv závěry předčasné. Počkáme si na zprávu policie i delegátů utkání. Na základě těchto informací budeme celý případ projednávat na nejbližším zasedání disciplinární komise ve čtvrtek,“ uvedl předseda disciplinárky Richard Baček.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme