Velké změny ve vedení fotbalové Sparty. Kotalík končí a jeho kompetence přebírá Rosický

Fotbalová Sparta hlásí změny ve vedení. Adam Kotalík, který měl na starosti přestupy, se po dohodě s majitelem Danielem Křetínským rozhodl opustit svoji funkci. Část jeho kompetencí převezme sportovní ředitel Tomáš Rosický. Klub o tom informoval na svých oficiálních stránkách.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Kotalík

Adam Kotalík | Zdroj: Profimedia

Kotalík přišel na Letnou před čtyřmi lety a v minulosti působil i na pozici generálního ředitele. V klubu byl i u postupu do čtvrtfinále Evropské ligy v roce 2016, ale v posledních třech sezonách se často potýkal s kritikou fanoušků.

Nejlepší hospodářský výsledek pod Křetínským. Sparta zakončila sezonu vysokým ziskem

Číst článek

„Adam působil na Spartě ve složitém období, které pro nás s výjimkou účasti ve čtvrtfinále Evropské ligy a vítězství v základní skupině Evropské ligy v následujícím ročníku nebylo úspěšné,“ uvedl na klubovém webu předseda představenstva Křetínský.

„Přesto mu patří za jeho práci velké poděkování. Často čelil velkému tlaku, který v mnoha případech nebyl spravedlivý. Adam dokázal významně rozšířit rádius Sparty v oblasti transferů. Byli jsme schopni získat kvalitní hráče z různých zahraničních soutěží a realizovat ekonomicky velmi úspěšné transfery směrem ven z klubu,“ přidal Křetínský.

„Veškeré kompetence Adama, kromě samotného vyjednávání transferů a smluv hráčů, přebírá Tomáš Rosický. V oblasti významných transferů a hráčských smluv budeme spolupracovat s vybraným advokátem, který tuto agendu jako expert na kontraktaci a vyjednávání převezme. Jeho jméno oznámíme v průběhu krátké doby. Menší transfery a smlouvy bude realizovat sportovní úsek Sparty v koordinaci s úsekem mládeže,“ uvedl k dopadům na organizaci generální ředitel František Čupr.

Kotalík působil v letenském velkoklubu od roku 2015 a na starosti měl i přestupy Bořka Dočkala, Nicolae Stanciua, Guélora Kangy, Srdjana Plavšiće, Tomáše Koubka nebo Martina Dúbravky.

Adam Kotalík, člen představenstva zodpovědný za transfery, po dohodě s předsedou představenstva Danielem Křetínským ukončí své působení v AC Sparta Praha. #acsparta

bit.ly/2QwXAdZ

16:32 – 18. 11. 2019

26 271

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme