Na Spartě dotahují rekordní přestup, Rumun Stanciu už je v Praze

Rumunský záložník Nicolae Stanciu zřejmě brzy přestoupí z Anderlechtu do Sparty a stane se nejdražším fotbalistou české ligy. Čtyřiadvacetiletý reprezentant už je v Praze. Letenský klub oznámil, že ho dnes čeká zdravotní prohlídka a jednání o smlouvě.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nicolae Stanciu

Nicolae Stanciu | Foto: Michal Doležal | Zdroj: ČTK

Sparta usiluje o Stanciua už zhruba od Vánoc, ale s bruselským klubem se dlouho nedokázala dohodnout na přestupové částce. Nakonec Pražané podle deníku Sport zaplatí Anderlechtu 96 milionů korun.

Miliardové přestupy ve fotbale nekončí. 'Limit neexistuje,' shodují se ekonom s agentem

Číst článek

Dosavadním rekordmanem české ligy byl izraelský fotbalista Tal Ben Chaim, který do Sparty přišel loni v létě za 76 milionů korun z Maccabi Tel Aviv.

Stanciu se předloni v létě třemi góly ve dvou zápasech v dresu Steauy Bukurešť (nyní FCSB) podílel na vyřazení Sparty ve třetím předkole Ligy mistrů. Následně odešel do Anderlechtu za deset milionů eur a stal se nejdražším hráčem belgické ligy.

V této sezoně však odehrál za Anderlecht jen deset ligových zápasů a pouze třikrát se objevil v základní sestavě.

V letenském týmu by hráč s 19 starty a šesti góly za rumunskou reprezentaci měl zaujmout pozici tvořivého záložníka po Tomáši Rosickém, který na konci loňského roku ukončil profesionální kariéry a přesunul se do sportovního vedení Sparty.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme