Sparta v odvetě porazila Rapid Vídeň 2:0. Zajistila si tak minimálně účast v základní skupině Evropské ligy

Fotbalisté Sparty zvítězili v domácí odvetě 2. předkola Ligy mistrů nad Rapidem Vídeň 2:0 a navzdory porážce 1:2 z úvodního utkání postoupili do 3. předkola milionářské soutěže, v němž se utkají s Monakem. Pražané si vyřazením rakouského vicemistra zajistili minimálně účast v základní skupině Evropské ligy.

SLEDOVALI JSME ONLINE Praha (Aktualizováno: 22:47 28. 7. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta slaví výhru 2:0 nad Rapidem Vídeň

Sparta slaví výhru 2:0 nad Rapidem Vídeň | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Domácí poslal do vedení v 16. minutě z penalty David Moberg Karlsson. V 81. minutě přidal potřebný druhý gól Jakub Pešek.

Letenští, kteří se naposledy představili v hlavní fázi Ligy mistrů v sezoně 2005/06, rozehrají souboj s Monakem na jeho hřišti v úterý 3. srpna. Odveta je na programu o týden později. Rapid ve 3. předkole Evropské ligy vyzve kyperskou Famagustu.

Slavia nastoupí ve třetím předkole Ligy mistrů proti maďarskému Ferencvárosi. Utkají se příští středu

Číst článek

Spartu od začátku hnalo 9105 diváků, kteří naplno využili povolenou kapacitu 50 procent stadionu. Už ve druhé minutě vyslal zpoza vápna Wiesner přízemní střelu, s níž si Strebinger poradil.

V 15. minutě ale gólman Rapidu, který po zranění hlavy stejně jako dříve Čech nebo nyní slávista Kolář nosí ochrannou helmu, při výběhu srazil Peška a rozhodčí Madden odpískal pokutový kop. K němu se postavil Karlsson, který stejně jako v sobotním vítězném duelu úvodního kola nové ligové sezony s Olomoucí (3:2) nezaváhal.

V nastavení úvodního dějství Sáček po průniku do vápna ztratil míč, hostující obránce Ullmann ho však při odkopu na roh málem poslal do vlastní sítě.

Utkání Sparty proti Rapidu Vídeň na pražské Letné jsme sledovali i online

V 65. minutě se hráči Sparty ocitli blízko druhé trefě, jenže Hložek po přihrávce střídajícího Polidara v pádu zblízka nastřelil břevno.

V 81. minutě se Sparta dočkala. Střídající Ladislav Krejčí starší nacentroval do vápna a Hložek prodloužil míč na zakončujícího Peška.

Vzápětí málem poslal duel do prodloužení v šestnáctce osamocený Petrovič, jenže Nita jeho střelu zneškodnil. V nastavení Strebinger zmařil Peškův samostatný únik.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme