Cíl je dostat Spartu do Evropy, říká sportovní ředitel Rosický. V nové sezoně chce navázat na zlepšení

Fotbalová Sparta chce v nové sezóně navázat tam, kde před pár týdny skončila. V pátek začne nový ročník ligy, který by podle představ letenského vedení měl rozhodně začít lépe, než loňský podzim.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický

Tomáš Rosický | Zdroj: Profimedia

Fotbalisté Sparty chtějí být po pěti letech znovu blízko ligovému titulu a nebýt procitnutí po pauze způsobené koronavirem, byla Sparta v dolní polovině tabulky ligy. Povedený červen a červenec ale dávají klubu naději, že našla systém, který hledala.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jaké má s pražskou Spartou cíle její sportovní ředitel Tomáš Rosický

„Sparta byla podle mého dlouhodobě tým individualistů a jedním z mých cílů bylo, aby zase fungovala jako tým. Myslím, že se mužstvo bude nadále vyvíjet a sami hráči viděli, že pod trenérem Václavem Kotalem mohou vyhrávat. Ta pokoronavirová fáze byla jak výsledkově, tak i herně uspokojivá,“ myslí si sportovní manažer Tomáš Rosický.

Bývalý záložník národního týmu a londýnského Arsenalu je spokojený, že vidí soudržné mužstvo, ze kterého v letní přestávce odešli například záložník Kanga či obránce Kaya a naopak se vrátil Ladislav Krejčí starší a přišel obránce Ondřej Čelůstka.

„Pro nás je další jednoznačný cíl dostat Spartu do Evropy. To je věc, kterou chceme a Sparta i hráči to potřebuje. Momentálně je to však ve spekulativní rovině,“ naráží Tomáš Rosický na to, že až poté, co se dohrají Evropská liga a Liga Mistrů, se od UEFA dozví, jestli mají opravdu jistou základní skupinu Evropské ligy, nebo si ji musí z předkola uhrát.

Ideální načasování

V každém případě je pro pětici českých klubů v evropských soutěžích velkým posunem výsledek jednání na vládě, že při výskytu nákazy koronaviru v týmu nemusí všichni hráči do karantény.

„Jistě chápete, že to bylo zcela zásadní a klíčové. Nedovedu si představit, že bychom se dostali do situace, kdybychom chtěli odehrát zápas Evropské ligy a řešili bychom karanténu celého mužstva,“ říká ředitel Sparty František Čupr.

Ano, koronavirus může nadcházející sezónu hodně ovlivnit, ale teď chce Sparta hlavně myslet na výkony na hřišti a ideálně kdyby jí vynesly titul. Poslední čtyři ročníky k tomu ale měla poměrně daleko a na pohár pro mistra nejvyšší soutěže čeká více než 6 let - tedy nejdéle od vzniku samostatné české ligy.

Martin Charvát, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme