Zavřený stadion, milionová pokuta. UEFA potrestala Spartu za chování fanoušků

Fotbalisté Sparty budou hrát příští zápas evropských pohárů, do kterého se dostanou, před prázdným hledištěm. Tribuny zavřela disciplinární komise UEFA za chování fanoušků v předkole EL proti Subotici.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťanští fanoušci na hrací ploše během zápasu se Suboticí

Sparťanští fanoušci na hrací ploše během zápasu se Suboticí | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

Za chování fanoušků ve dvojutkání se Suboticí dostala Sparta dvě pokuty po 50 tisících eurech, v přepočtu jde celkem přibližně o 2,5 milionu korun.

Sparta v evropských pohárech končí. Utkání se Suboticí narušili fanoušci, kteří vnikli na hřiště

Číst článek

Kvůli nepřístojnostem, které sparťané předvedli v Novém Sadu, navíc disciplinární komise uzavřela letenský stadion na jeden zápas odehraný v soutěžích UEFA.

„UEFA vycházela z toho, že v důsledku výtržností při utkání Evropské ligy v Miláně v ročníku 2016/2017 byl fanouškům znemožněn výjezd na následující utkání do Rostova. Dalším stupněm disciplinárního trestu přitom bylo právě sehrání dalšího domácího utkání bez diváků,“ vysvětluje Sparta trest na klubovém webu.

V domácí odvetě proti Subotici navíc na hřiště vnikli fanoušci a zápas na několik minut přerušili. UEFA jejich chování zohlednila ve druhé z pokut. Po zápase dostal červenou kartu kapitán Josef Šural, který nesmí nastoupit v následujících čtyřech zápasech evropských pohárů.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme