Dětští fanoušci dotlačili Spartu za výhrou. Střelce gólu Hancka unikátní atmosféra dojala

Fotbalisté Sparty ve skupině Evropské ligy dál drží neporazitelnost. Po remíze v Kodani proti Bröndby porazili na Letné skotské Rangers 1:0. Kvůli trestu za rasismus se na tribuny letenského stadionu tentokrát nedostali dospělí fanoušci, díky výjimce ale dorazilo přes 10 tisíc dětí od 6 do 14 let s doprovodem.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dětští fanoušci Sparty

Dětští fanoušci Sparty | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Už před začátkem zápasu hlasatel na Letné dostal přítomné děti do varu a ty pak neúnavně fandily po celý průběh utkání. I malí příznivci tak výraznou měrou přispěli k tomu, že Pražané důležitý souboj dovedli do vítězného konce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy na unikátní dětskou atmosféru na Letné

„Máme obrovskou radost, že děti přišly a nebylo tady ticho. Bylo to krásné a na hřišti nám to strašně moc pomohlo,“ přiznal v rozhovoru pro klubovou televizi stoper Sparty Ondřej Čelůstka.

Nejvíce si malí fanoušci zakřičeli v devětadvacáté minutě při nakonec rozhodujícím gólu obránce Dávida Hancka.

‚Zoufalost, stydím se za první poločas.‘ Trpišovský si po prohře v Rotterdamu nebral servítky

Číst článek

„Nevím proč, ale bylo to velmi dojemné. Když jsme vyběhli na hřiště, naběhla mi husí kůže, možná mi bylo i trochu do pláče,“ říkal po zápase spokojený sparťanský střelec Dávid Hancko.

Domácí hráče na Letné povzbuzovaly děti z celé republiky, dorazilo například několik mládežnických fotbalových týmů. Kromě skupinek z Jihlavy či Zlína přijely sparťany podpořit třeba mladé naděje Sokola Libiš.

Spartu čeká v neděli ligové derby se Slavií, která ve druhém zápase skupiny Evropské konferenční ligy prohrála v Rotterdamu s Feynoordem 1:2. Jablonec ve stejné soutěži podlehl Alkmaaru na jeho hřišti 0:1. 

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme