Útočník Kadlec už fotbalové Spartě nepomůže, kvůli vleklým zraněním ukončil v 27 letech kariéru

Fotbalista Václav Kadlec ukončil v 27 letech profesionální kariéru. Útočníka, který naposledy působil ve Spartě, ale během kariéry hrál také za německý Frankfurt nebo dánský Midtjylland, dlouhodobě trápily problémy s kolenem. Po další operaci, která ho čeká v pátek, se Kadlec rozhodl ukončit profesionální kariéru. Sparta o tom informovala na svých webových stránkách.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový útočník pražské Sparty Václav Kadlec

Fotbalový útočník pražské Sparty Václav Kadlec | Foto: Pavel Mazáč / CNC | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„Václav Kadlec v pátek 21. února podstoupí další operaci kolena. Tento zákrok je nutný i s ohledem na další bezproblémové fungování útočníka v jeho civilním životě. S ohledem na tyto okolnosti Kadlec před několika dny informoval sportovní vedení klubu, že nebude moct pokračovat v profesionální kariéře,“ stojí v prohlášení na klubovém webu Sparty.

Kotalův sparťanský oříšek. Nástupce odvolaného Jílka už má plán a ví, kde tým nejvíc tlačí bota

Číst článek

Kadlec byl nejmladším střelcem reprezentace, za kterou se proti Lichtenštejnsku trefil už v osmnácti letech a čtyřech měsících. Za Spartu nastřílel celkem 64 gólů, dvakrát slavil ligový titul.

„Přišel čas, abych dal profesionálnímu fotbalu sbohem! Bohužel mě zítra čeká další a snad poslední operace kolena. Je mi líto, ale koleno už mě do zátěže, do které bych chtěl, nepustí a musím myslet i na další fungování mimo hřiště,“ napsal Kadlec na svůj instagramový účet.

Velké problémy s kolenem začaly u Kadlece v květnu 2018. Od chvíle, kdy se zranil v zápase proti Jihlavě, už odehrál dohromady jen 27 minut. Nepomohlo několik operací ani dlouhé rehabilitace.

„Platný kontrakt, který má klub s hráčem uzavřený do léta roku 2020, bude pokračovat. Václav Kadlec bude mít možnost s podporou ACS absolvovat v klubovém zázemí rehabilitaci a rekonvalescenci po operačním zákroku,“ uvedla Sparta.

Ligový debut v 16 letech

Kadlec patřil k velkým nadějím českého fotbalu. V roce 2010 se stal tuzemským talentem roku, v lize debutoval za Spartu na podzim 2008, když mu bylo teprve šestnáct let. Brzy se zařadil mezi letenské opory, střílel góly v domácí soutěži i v Evropské lize. 

V létě 2013 přestoupil do Frankfurtu, kde hned ve svém druhém zápase vstřelil gól Dortmundu. Po slibném začátku bundesligového angažmá ale postupně vypadl ze základní sestavy a v únoru 2015 se vrátil na půlroční hostování do Sparty, během něhož nastřílel v třinácti zápasech devět gólů.

Pak si Kadlece vyhlédl dánský Midtjylland, odkud se v roce 2016 znovu vrátil do Sparty za 73 milionů korun, což byla tehdy rekordní částka za hráče přestupujícího do české ligy. Druhý návrat na Letnou už se ale tolik nevydařil, k čemuž přispěly i vleklé zdravotní potíže. Naposledy se Kadlec objevil na hřišti v březnu 2019 proti Plzni – odehrál jednu minutu.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme