Léčba Kotalem zabírá. Sparta se pod novým koučem zlepšuje a bude bojovat o trofej

Ještě před pár týdny byla na hraně skupiny o záchranu a mnoha fanouškům pro smích. Někteří příznivci fotbalu nechápali, jak hluboko může klub se slavnou tradicí a štědrým rozpočtem klesnout. Pražská Sparta se ale zvedá a na Letné zdá se zabírá „léčba“ koučem Václavem Kotalem.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Kotal

Václav Kotal | Zdroj: Profimedia

Sparťanští fanoušci po zápase proti Plzni nadšeně vyvolávali jméno trenéra, což na Letné v poslední době rozhodně nebylo zvykem. A nebylo to jen tím, že kvůli pandemii koronaviru liga dlouho nehrála, nebo tím, že lidé nesměli do hlediště.

Přehrát

00:00 / 00:00

Léčba Kotalem zabírá. Sparta se pod novým koučem zlepšuje a bude bojovat o trofej

Fanoušci na stadionu v minulých letech trenéry častěji spíš vyháněli, než vyvolávali. Jenže po postupu Sparty do finále Mol Cupu bylo všechno jinak.

To jsem neslyšel, je to pro mě novinka,“ přiznal Václav Kotal, že neslyšel, když fanoušci jeho jméno vyvolávali, i to, že ho mrzelo, že nemohlo být víc diváků u toho, že Sparta pošesté za sebou vyhrála soutěžní zápas.

„Je škoda, že na taková utkání, kdy vyhrajeme pošesté v řadě, tu nejsou diváci. Je to hrozná škoda,“ řekl.

Bývalý kouč sparťanského „B“ týmu přebíral áčko za neobvyklých okolností. Poté, co předchozí kouč Václav Jílek sice dostal šanci přes zimní přestávku připravit tým na zbytek sezony, hned po prvním jarním duelu a porážce s Libercem ale skončil.

Co je s vámi, lidi, zlobí se plzeňský Beauguel na fanoušky Sparty. Měli rasisticky urážet spoluhráče

Číst článek

A tak dostal šanci Václav Kotal, který po počátečních nezdarech zřejmě dokázal zbavit mužstvo nervozity, takže sparťany už třeba nesrážejí chyby stoperů, na což v minulosti často dopláceli.

„Potěšil mě, v posledních zápasech šel jeho výkon nahoru, věří si,“ zmínil Kotal zlepšení Lukáše Štetiny, který tvoří s Dávidem Hanckem stále silnější stoperskou dvojici.

A také se probouzí útočník Libor Kozák, který může být také jedním ze symbolů letenské proměny.

„Je vidět, že máme větší sebedůvěru, je tam víc agresivity, víc jdeme jako tým a i proti větším týmům můžeme vyhrávat,“ říká autor zatím posledního soutěžního gólu mužstva, které postoupilo do finále poháru a do nadstavbové části ligy jde ze třetího místa.

Jaroslav Plašil, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme