Fotbalového rozhodčího v Srbsku zatkli kvůli podezřelé penaltě

Srbský fotbalový rozhodčí Srdjan Obradovič byl zatčen kvůli tendenčnímu řízení nedělního zápasu první ligy. Arbitr nařídil ve prospěch Spartaku Subotica nesmyslnou penaltu, jež mu pomohla k vítězství 2:0 nad Radnički Niš. Domácí díky tomu získali před závěrečným kolem tříbodový náskok na svého soupeře na třetím místě, jež zajišťuje postup do Evropské ligy.

Bělehrad Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozhodčí udělující žlutou kartu, ilustrační foto

Fotbalový rozhodčí (ilustrační foto). | Zdroj: Reuters

„Obradovič je podezřelý ze zneužití svých pravomocí pro domácí klub na úkor jeho soupeřů. Bude zadržen 48 hodin a předán vyšetřovateli," uvedlo srbské ministerstvo vnitra.

Rozhodčí nařídil ve prospěch Subotice dva pokutové kopy, přičemž jeho druhý verdikt v 78. minutě vyvolal obrovské pozdvižení mezi hráči i diváky. Obránci Niše prošel po centru domácího hráče míč zjevně mezi nohama, nicméně sudí k údivu aktérů odpískal penaltu. Stejně jako tu předchozí v 66. minutě ji Nemanja Nikolič proměnil a pečetil vítězství Spartaku.

Srbská média okamžitě připomněla, že nedělní incident nebyl Obradovičovým prvním selháním. Po internetu tak začaly kolovat sestřihy jeho nejkontroverznějších momentů, například v loňském bělehradském derby mezi Crvenu zvezdou a Partizanem. Prezident Srbského fotbalového svazu Slaviša Kokeza už vyzval odpovědné funkcionáře, aby Obradoviče potrestali a zastavili mu činnost.

Elitní srbský sudí Milorad Mažič dostal s asistenty důvěru řídit 26. května finále Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Liverpoolem v Kyjevě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme