‚Záleží to už jen na nás na hřišti.‘ Slavisté se touží probojovat po dvanácti letech opět do Ligy mistrů

Jeden jediný zápas dělí fotbalisty Slavie od postupu do Ligy mistrů. Proti rumunské Kluži budou ve středu večer v Edenu hájit náskok 1:0. Prestižní soutěž si červenobílí zahráli poprvé a naposledy před 12 lety, kdy slavně vyřadili Ajax Amsterdam.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Bořil slaví gól do karvinské sítě

Jan Bořil | Zdroj: ČTK

„Mám hodně kamarádů, kteří vždycky, když někde jsem, tak si to pouští, takže jsem to už párkrát viděl,“ řekl Radiožurnálu Stanislav Vlček.

Bývalého útočníka ve Slavii stále najdete, i když již ne na hřišti, ale jen u něj jako vedoucího týmu. Tehdy i tentokrát si sešívaní do rozhodujícího zápasu o Ligu mistrů přivezli ze stadionu soupeře vítězství 1:0, v obou případech díky chycené penaltě. Řada věcí se ale změnila.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slavia se ve středu utká s Kluží o postup do Ligy mistrů. Paralel s posledním postupem sešívaných do slavné soutěže před dvanácti lety je spousta

„Tenkrát jsme sestavu lepili úplně na poslední chvíli. Ještě před dvojutkáním se Žilinou přišli někteří i neznámí hráči,“ vzpomíná Stanislav Vlček.

Aktuálně je ale jádro Slavie spolu delší dobu, do základní sestavy přišli jen hvězdný záložník Stanciu a prověřený obránce Hovorka. Dalším rozdílem je stadion, na němž sešívaní nastoupí. Místo neoblíbeného Strahova budou o postup do Ligy mistrů bojovat na svém posvátném místě Edenu.

Ovšem, co pro sešívané platilo tehdy i teď, je obrovská touha po slavné soutěži. „Uděláme pro to všechno. Myslím si, nebo vím určitě, že jsme dobře připravení a záleží to už jen na nás na hřišti, jak se budeme prezentovat. Byl bych moc šťastný, kdybychom postoupili. Byla by to další meta, které chci nejenom já, ale všichni, co tady jsme, dosáhnout,“ přeje si Jan Bořil.

Zda se to Slavii podaří, si poslechněte v přímém přenosu Radiožurnálu nebo přečtěte v online reportáži na webu iROZHLAS.cz. Rozhodující zápas o Ligu mistrů mezi Slavií a Kluží začne ve středu v devět hodin večer.

👮‍♂️ | Na průběh dnešního utkání bude dohlížet tým italských rozhodčích pod vedením Gianluca Rocchiho! 🇮🇹

Asistovat mu budou Filippo Meli a Giorgio Peretti. Role čtvrtého rozhodčího se zhostí Maurizio Miriani a VAR bude mít na starosti Paolo Valeri. #slaclu

12:42 – 28. 08. 2019

25

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme