Jako hráči se stali legendami Premier League, teď Gerrarda a Lamparda čekají velké trenérské výzvy

Společně řadu let tvořili hru anglické fotbalové reprezentace. Oba byli střední záložníci s velmi dobrou střelou a stali se legendami svých klubů, se kterými vyhráli i prestižní Ligu mistrů. Teď by se Steven Gerrard s Frankem Lampardem chtěli stát úspěšnými trenéry a mají před sebou první velká angažmá.

Tento článek je více než rok starý.

Glasgow, Derby Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Steven Gerrard na tiskové konferenci Glasgow Rangers, kde ho klubové vedení představilo jako nového kouče.

Steven Gerrard na tiskové konferenci Glasgow Rangers, kde ho klubové vedení představilo jako nového kouče. | Foto: Scott Heppell | Zdroj: Reuters

Tisíce fanoušků skotského Glasgow Rangers vítaly na svém stadionu nového trenéra. Legendu Liverpoolu Stevena Gerrarda čeká na Ibrox stadium první trenérská štace v seniorském fotbale. Rangers jsou s 54 ligovými tituly nejúspěšnějším klubem ve Skotsku, trenér tedy musí být připraven na velký tlak. I přes minimální zkušenosti se ale Gerrard nové výzvy nebojí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jako hráči se stali legendami Premier League, teď Gerrarda a Lamparda čekají velké trenérské výzvy

„Věřím v sebe a své schopnosti. Své rozhodnutí jsem dobře zvážil. Rozumím lidem, kteří si myslí, že mým angažováním klub riskuje, přeci jen ještě nemám tolik trenérských zkušeností. Ale já si položil otázku, jestli mám na to, abych trénoval klub jako Glasgow Rangers, a odpověděl jsem si, že ano,“ řekl osmatřicetiletý kouč na tiskové konferenci po podpisu smlouvy.

Rozhodnutí svého někdejšího spoluhráče z anglické reprezentace potěšilo i dlouholetou oporu Chelsea Franka Lamparda.

„Jsem za to rád. Steven Gerrad je soutěživý člověk, vím to. Těší mě, že tuhle výzvu přijal,“ řekl Lampard.

Také Lampard dostal před novou sezonou první velkou trenérskou příležitost. Angažovalo ho Derby County ze druhé anglické ligy.

Zinedine Zidane na lavičce Realu Madrid: Celkem 9 trofejí, v průměru každých 97 dní jedna

Číst článek

„Měl jsem tu čest spolupracovat se spoustou skvělých trenérů. Čím jsem byl starší, chtěl jsem si od každého něco vzít. Každopádně chci být svůj, nejsem kopie žádného z předchozích koučů, Budu dělat svá vlastní rozhodnutí,“ ujistil na tiskové konferenci trojnásobný vítěz Premier League.

Lampard má za sebou mimořádně úspěšnou hráčskou kariéru, s trénováním ale žádné větší zkušenosti nemá. I proto někteří fanoušci o jeho angažování pochybují a považují ho za velký risk.

„Každé manažerské rozhodnutí je hazard. Vždy je riskantní, když klub angažuje trenéra bez větších zkušeností, protože je to pro toho kouče nová výzva. Frank má ve fotbale velký přehled, jeho osobnost mluví sama za sebe. Je hrozně pokorný, skromný a empatický,“ vyjmenoval majitel Derby County Mel Morris vlastnosti, kvůli kterým dal šanci zrovna Lampardovi.

Trenérské kariéry dvou bývalých hvězdných hráčů začínají v odlišných soutěžích. Třeba se ale Gerrard s Lampardem jednou znovu potkají v anglické Premier League. A možná jako trenéři Liverpoolu a Chelsea.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme