Kanonýra Wernera nakonec ulovila Chelsea, má jít o dosud nejdražší přestup německého fotbalisty

Fotbalový útočník Timo Werner přestoupil z bundesligového Lipska do Chelsea. Kluby o tom informovaly na svých webech. Cenu transferu ani jeden z nich po vzájemné dohodě neuvedl. Výstupní klauzule čtyřiadvacetiletého německého reprezentanta činila 60 milionů eur (téměř 1,6 miliardy korun), což z Wernera dělá dosud nejdražšího německého fotbalistu.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Timo Werner (uprostřed) slaví gól do sítě Tottenhamu

Timo Werner (uprostřed) slaví gól do sítě Tottenhamu | Zdroj: Reuters

„Je to pro mě významný moment. Chci poděkovat Lipsku, klubu i jeho fanouškům za fantastické čtyři roky. Těším se na následující sezonu s novým týmem, trenérem a fanoušky Chelsea. Společně máme před sebou velmi úspěšnou budoucnost,“ citoval web Chelsea Wernera, který podle britských médií podepíše s „Blues“ pětiletý kontrakt.

Werner do Liverpoolu nepůjde a Schicka si chce Lipsko nechat. U Italů ale s nabídkou neuspělo

Číst článek

„Jde o hráče, o kterého usilovaly všechny evropské kluby, což není žádné překvapení. Disponuje vzácným mixem, i když je mladý, už se osvědčil a je uznávaný,“ uvedla ředitelka londýnského klubu Marina Granovská.

Werner debutoval v Bundeslize za rodný Stuttgart v roce 2013 v 17 letech coby nejmladší hráč v klubových dějinách. O tři roky později přestoupil do Lipska, za něž ve 157 soutěžních utkáních nasázel 93 branek. V aktuálním ročníku Bundesligy nastřílel spoluhráč českého reprezentanta Patrika Schicka 26 branek, které ho mezi kanonýry řadí na druhé místo za Roberta Lewandowského z mistrovského Bayernu Mnichov. V lize je tým Red Bull dvě kola před koncem třetí.

V srpnu navíc Lipsko čeká čtvrtfinále Ligy mistrů, k němuž Werner pomohl čtyřmi trefami. Na turnaji v Lisabonu už se ale tým bude muset obejít bez něj. Werner se k Chelsea připojí už v červenci po absolvování lékařské prohlídky.

Německý reprezentant byl dlouho spojován s přestupem do Liverpoolu, který vede jeho krajan a rovněž rodák ze Stuttgartu Jürgen Klopp. Trenér lídra Premier League ale v červnu oznámil, že kanonýra Lipska nekoupí kvůli úsporným opatřením zaviněným pandemií koronaviru.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme