Tomáš Rosický se rozloučil na Letné se svou fotbalovou kariérou, zahrál si i se svým synem

Tomáš Rosický se rozloučil se svou fotbalovou kariérou v utkání, kde se proti sobě utkaly výběry světa a České republiky. Ten český vyhrál i díky trefám Rosického a Rosického syna Tomáše 5:2. Utkání výrazně ovlivnil silný déšť, kvůli kterému se začínalo až o hodinu později.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 19:23 9. 6. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický po vstřelené penaltě

Tomáš Rosický po vstřelené penaltě | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Začátek exhibice výrazně ovlivnil déšť. Začínat se mělo v 17 hodin, ale kvůli bouřce a vytrvalému dešti se začalo o hodinu později a předzápasové ceremonie byly značně zkráceny.

‚Užil jsem si to, bylo to krásný, nádherná atmosféra.‘ Tomáš Rosický děkoval po rozlučce fanouškům

Číst článek

Proti sobě stanuly výběry světa a Česka. V tom světovém se představili například Robin van Persie, Cesc Fabregas Dedé či Nuri Sahin. V českém pak byli k vidění na hřišti Karel Poborský, Milan Baroš, Jaroslav Plašil nebo Jan Koller.

Právě poslední jmenovaný také na pražské Letné otevřel skóre, jak jinak než hlavou. Koller dostal přihrávku od Jaroslava Plašila a tu uklidil do brány hlavičkou.

Vyrovnat se podařilo Ewerthonovi, kterému omylem nahrál Milan Fukal. Český výběr ale znovu zásluhou Kollera vede, když se bývalý útočník Dortmundu trefil po přihrávce Karla Poborského.

Do druhého poločasu nastoupil Tomáš Rosický už v dresu českého výběru, jak bylo i před utkáním v plánu. V tom dokázal srovnat Rosického spoluhráč z Arsenalu Robin van Persie. Tomu přihrával další hráč londýnských Gunners Fabregas.

Pak se dočkal i své premiérové trefy v tomto zápase Rosický. Ten byl faulován v pokutovém území a rozhodčí Atkinson nařídil penaltu. Pokutový kop brankář Jens Lehmann chytil, ale sudí rozhodl o opakování kvůli nedovolenému pohybu gólmana. Napodruhé už se český záložník prosadil.

Rosický se podílel i na další trefě českého výběru, kdy našel Štěpána Vachouška. Ten si ve vápně míč zpracoval a zakončil k bližší tyči Lehmannovy branky. Fabregas pak mohl snížit na 3:4. ale jeho branka nebyla uznána.

Na rozdíl tří branek mohl zvyšovat po nahrávce od Poborského Milan Baroš, střílel ale z ofsajdu. V závěru na hřiště nastoupil i Rosického tříletý syn Tomáš a hned dokázal skórovat. I díky jeho trefě vyhrál český výběr 5:2.

bor, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme