‚Běžně bych teď jedl bramborový salát.‘ Souček je po novoroční trefě nejlepším střelcem West Hamu

Tomáš Souček dál ohromuje anglickou Premier League, ve které se v novoročním duelu na hřišti Evertonu znovu gólově prosadil. Branka českého reprezentanta znamenala hubené vítězství West Hamu 1:0, nakonec ale nebyla tím nejpropíranějším okamžikem svátečního večera – Souček na sebe upozornil v pozápasovém rozhovoru, kdy vzpomněl i na českou tradici bramborového salátu, která nyní baví fanoušky.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn (Aktualizováno: 13:27 2. 1. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jediná gólová momentka duelu s Evertonem přišla v 86. minutě, kdy Souček nejdřív pohotově pálil z úhlu, brankář Evertonu Jordan Pickford ale jeho pokus vyrazil.

Souček gólem v závěru zařídil tři body pro West Ham. U vítězství nad Evertonem byl i Coufal

Číst článek

Vzápětí ale poslal zpátky do vápna střílenou přihrávku Aaron Cresswell a odraz od českého záložníka spustil spršku radosti, při které mohl Souček oslavit se spoluhráčem Vladimírem Coufalem narození potomka obránce West Hamu.

„Ta oslava byla pro Cufa, kterému se před pár dny narodila dcerka. Takže ten gól byl speciálně pro Natálku. Přeju jí všechno nejlepší a hodně zdraví,“ řekl Souček klubové televizi.

Souček, jehož gól zařídil West Hamu bod i před týdnem proti Brightonu, ale po závěrečném hvizdu tradičně nešetřil především chválou týmu.

„Je to velké vítězství, když vstoupíte do nového roku takhle. Myslím, že jsme si vytvořili více šancí než Everton, i když oni měli míč v držení víc, takže by byla remíza zasloužená. My jsme ale ukázali našeho ducha a sebevědomí,“ vyprávěl po zápase Souček stanici BT Sport.

Místo salátu fotbal

Pro českého záložníka je program Premier League novinkou. Zatímco české kluby si běžně v druhé polovině prosince a v lednu užívají ligové volno, v Anglii je ve stejném období nahuštěno několik kol proložených pohárovými soutěžemi.

Součkovi ale nový program nevadí, přestože přiznal, že se musel chvíli aklimatizovat. „Miluju hrát fotbal o Vánocích. Hráli jsme tři obtížné zápasy během šesti dní. Bylo to pro mě těžké. Je to poprvé, co jsem hrál mezi svátky, běžně bych měl tři týdny pauzu a v Česku jedl bramborový salát,“ popsal se smíchem Souček svou dřívější rutinu, nad kterou se fanoušci v Británii baví na sociálních sítích.

Úsměvná momentka potvrzuje, v jaké pohodě se bývalý hráč pražské Slavie nachází. V anglické lize se v tomto ročníku trefil popáté, co do hlavičkovaných gólů se řadí mezi špičku soutěže. A v dresu West Hamu také předstihl křídelníka Jarroda Bowena, se kterým se ještě před duelem s Evertonem dělil o pozici nejlepšího střelce týmu.

wei Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme