Během poločasu překonal Shearera i Messiho. Harry Kane je nejlepším střelcem Evropy

Tottenham Hostpur se může spolehnout na svou největší hvězdu. 24letý útočník Harry Kane zařídil výhru nad Southamptonem, stal se nejlepším letošním střelcem kontinentu a zároveň pokořil 22 let starý zápis Alana Shearera, který dal z rok v Premier League 36 branek.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Harry Kane, nejlepší evropský střelec roku

Harry Kane, nejlepší evropský střelec roku | Foto: Paul Childs | Zdroj: Reuters

Fanoušci ve Wembley viděli další historické momenty ostrovního fotbalu. Za Tottenham Hotspur zde totiž nastupuje Harry Kane, nejlepší střelec celé Evropy za rok 2017.

Ronaldo sbírá individuální ocenění. Podruhé za sebou je nejlepším sportovcem Evropy

Číst článek

Skvělý rok 2017 završil 24letý útočník proti Southamptonu ve 20. kole Premier League. Už ve 22. minutě si v pokutovém území „Svatých“ našel místo na Eriksenův centr a hlavou otevřel skóre. Vstřelila tak svůj 37. gól v Premier League během kalendářního roku a překonal 22 starý výkon Alana Shearera.

A to nebylo všechno. Když Kane chvíli před přestávkou pohodlně doklepl přihrávku Sona do prázdné branky, překonal i Lionela Messiho. V součtu všech soutěží vstřelil v končícím roce už 55. gól.

Když v 67. minutě zvyšoval na 5:1, završil už osmý hattrick v roce. Právě jeho branky drží Tottenham v elitní pětce soutěže a nad úhlavními rivaly z Arsenalu. Jeho konečný účet za rok 2017 je 39 gólů v Premier League, 56 celkově. Tottenham porazil Southampton 5:2.

Díky přívalu gólů patří Harry Kane mezi nejžádanější útočníky mezi evropskými velkokluby. Spekuluje se, že Real Madrid nabízí za anglického reprezentanta 200 milionů liber. V posledních letech už se od „Kohoutů“ do Madridu stěhovali Luka Modrić a Gareth Bale.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme