Fotbalový Trabzonspor se kvůli korupci dodatečně dožadoval tureckého titulu, u arbitráže ale neuspěl

Trabzonspor, který je soupeřem fotbalistů Sparty ve třetím předkole Evropské ligy, turecký titul za sezonu 2010/11 dodatečně nezíská. Klub u sportovní arbitráže CAS neuspěl s odvoláním proti trestům za korupci pro mistrovské Fenerbahce.

Lausanne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbal (ilustrační foto)

Fotbal (ilustrační foto) | Zdroj: Fotobanka Pixabay

Trabzonspor skončil před osmi lety v lize druhý za Fenerbahce jen kvůli horší bilanci vzájemných zápasů a titulu se domáhal poté, co vedení istanbulského celku bylo potrestáno za zapletení do rozsáhlé korupční aféry. Šéf Fenerbahce Aziz Yildirim byl odsouzen na šest let do vězení, později byl však stejně jako 35 dalších lidí zproštěn obvinění.

‚Vítejte v pekle! Jdeme si pro vás!‘ Fanoušci Trabzonsporu pořádají nájezdy na twitter Sparty

Číst článek

Fenerbahce bylo kvůli aféře vyloučeno z Evropské ligy, ale Trabzonsporu se nelíbilo, že v domácí soutěži klub potrestán nebyl. Odvolal se proto k FIFA a když neuspěl, obrátil se na CAS.

Arbitrážní soud v Lausanne sice výtky Trabzonsporu uznal, přesto rozhodl, že musí respektovat verdikt FIFA, protože nebyl účastníkem řízení mezi tureckým svazem a Fenerbahce.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme