Jednadvacítka vyhrála v San Marinu a udržela naději na baráž o Euro

Čeští fotbalisté do 21 let v kvalifikaci mistrovství Evropy porazili poslední tým skupiny San Marino 2:0. Udrželi tak teoretickou naději na baráž, na třetím místě tabulky ztrácejí šest bodů na vedoucí Řecko a tři body na Chorvatsko. Brankami výhru hostů zajistili Tomáš Ladra a Alex Král.

Serravalle/San Marino Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká fotbalová reprezentace do 21 let

Česká fotbalová reprezentace do 21 let | Zdroj: ČTK

Češi se proti outsiderovi dlouho těžko prosazovali a proti důsledné obraně byl blízko gólu jen Ladra, který ale z voleje zamířil těsně vedle. Mladoboleslavský záložník si vše vynahradil v 50. minutě, kdy dostal přízemní centr od Vaníčka a skákavou střelou poslal hosty do vedení.

Krátce nato vybojovali Češi rohový kop, po něm hlavičkoval do břevna Takács a stoper Král z dorážky navýšil vedení. Další šance už Ladra, Hašek ani Lischka nevyužili, i tak si Češi připsali čtvrtou výhru ze sedmi zápasů a před pondělním klíčovým zápasem s vedoucím Řeckem se udrželi v boji o postup.

Kvalifikační utkání fotbalistů do 21 let o postup na ME:

Skupina 1:
San Marino - ČR 0:2 (0:0)
Branky: 51. Ladra, 53. Král. Rozhodčí: Teixeira - Fernandes, Pereira (všichni Portug.). ŽK: Zonzini, Ceccaroli (oba San Marino).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme