Někdo to prostě odnese, říká Vízek o předkolech evropských pohárů bez odvet

Mimořádná doba si vyžádala mimořádná řešení i ve fotbalových evropských pohárech. Až na baráž o Ligu mistrů se jejich předkola budou v nové sezoně hrát bez odvet, tedy jen na jediný zápas na stadionu jednoho z týmů. Kterého, to určí los.

Liberec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ladislav Vízek

Ladislav Vízek | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Hrát doma, nebo venku, zvlášť třeba na Balkáně, to může být nejen pro české týmy podstatný rozdíl. Tím spíš, pokud už na stadiony bude moct větší počet fanoušků.

Přehrát

00:00 / 00:00

Někdo to prostě odnese, říká Vízek o předkolech evropských pohárů bez odvet

„Někdo to prostě odnese a někdo bude mít štěstí. Bude to vylosované, takže to bude svým způsobem poctivé, ale nechci říct, že spravedlivé,“ říká fotbalový internacionál Ladislav Vízek pro Radiožurnál.

Třeba loni Plzeň doma s favorizovaným Olympiakosem remizovala jen vinou vlastních neproměněných příležitostí, v Řecku už ale byla bez šance a prohrála 0:4. Samozřejmě to ale není tak, že by se venku nedalo uspět.

Potvrzeno, Liga mistrů i Evropská liga se dohrají formou turnaje. Odložené Euro zůstává beze změn

Číst článek

„Když jsem trénoval Trnavu, tak se nám podařil majstrštyk, když jsme přijeli jako totální outsider na Steauu Bukurešť a vyhráli tam 1:0. V tom případě bychom postupovali, ale doma jsme pak vypadli,“ vzpomíná Pavel Hoftych, teď trenér Liberce, který se do Evropské ligy může dostat jak z Českého poháru, tak ligy.

A i proto kvituje další novinku – posun předkol do pozdějšího termínu. Většina českých týmů do nich zasáhne až v září, a tak můžou mezi sezonami stihnout i krátkou dovolenou. V Liberci počítají se dvěma týdny.

„Po tom, co teď hráči absolvují za dávky, si nemůžeme dovolit, aby kluci dostali třeba jen týdenní dovolenou, protože by si neodpočinuli psychicky ani fyzicky,“ říká Hoftych.

Později začnou také základní skupiny evropských pohárů, konkrétně 20. října.

Jan Suchan, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme