Rusko-ukrajinská krize zasahuje i do fotbalu. Finále Ligy mistrů se podle BBC z Petrohradu přesune

Podle serveru BBC je téměř jisté, že Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) přesune kvůli krizi mezi Ruskem a Ukrajinou letošní finále Ligy mistrů z Petrohradu. Stát by se tak mělo poté, co ruský prezident Vladimir Putin v pondělí uznal nezávislost dvou povstaleckých oblastí na východě Ukrajiny a nařídil armádě, aby v obou regionech zahájila „mírovou misi“.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost fotbalistů Chelsea z vítězství v Lize mistrů

Radost fotbalistů Chelsea z vítězství v Lize mistrů | Foto: David Ramos | Zdroj: Reuters

UEFA informaci o tom, že uvažuje o změně dějiště finále, které se má hrát 28. května, nepotvrdila. „Situaci pečlivě sledujeme. Jakékoliv rozhodnutí bude učiněno v pravý čas, pokud to bude nutné,“ uvedla UEFA v prohlášení.

Evropská unie uvalí sankce na ruské představitele a banky. Maďarsko je zdrženlivé

Číst článek

Krok ruského prezidenta odsoudila drtivá většina západních zemí a označily jej za porušení mezinárodního práva.

Politici chystají na Rusko a jeho představitele uvalit sankce a podle BBC by se měly dotknout i finále Ligy mistrů.

Souboj o vítěznou trofej v nejprestižnější klubové soutěži světa by změnil dějiště třetí sezonu po sobě. Poslední dvě finále se kvůli problémům souvisejícím s koronavirovou pandemií hrála v Portugalsku.

V Rusku se má na konci března také uskutečnit semifinále play-off o postup na mistrovství mezi domácí reprezentací a Polskem. Pokud sborná vyhraje, ve finále by opět doma měla přivítat vítěze duelu mezi Švédskem a Českem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme